Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Majdnem mindenmentes, nagyon kókuszos nyers sütemény

nyers mindenmentes süteményIgazi nyári édességet hoztunk, ami tejmentes, tojásmentes, gluténmentes és hozzáadott cukrot sem tartalmaz. Ki kér belőle?

Hozzávalók egy 20 x 25cm-es tepsihez (kb. 20 darab):

Elkészítés:

  • A datolyát áztassuk vízbe, minimum fél órára, majd öntsük le róla a folyadékot, és tegyük egy késes aprítógépbe, tegyük hozzá a diót, valamint a zabpelyhet, ízesítsük fahéjjal, majd daráljuk egyneművé. Időnként segítsünk a gépnek egy villával. Ha massza állagú, nyomkodjuk egy sütőpapírral bélelt tepsire, kb. 1 cm vastagon, majd tegyük a hűtőbe.
  • Mossuk el az aprítót, majd turmixoljuk le a banánt. Adjunk hozzá fokozatosan 150 ml kókusztejet és 10 g psylliumot, majd terítsük egyenletesen az előhűtött alapra, és tegyük be a fagyasztóba minimum fél órára.
  • A harmadik réteghez a kókusztejhez keverjünk hozzá 30 g kókuszreszeléket, és 10 g psylliumot, majd keverjük hozzá a friss, vagy enyhén felengedett málnát. Az egészet terítsük a banános rétegre, majd tegyük vissza a fagyasztóba.
  • Fogyasztás előtt fél órával vegyük ki a fagyasztóból, vágjuk fel az egészet kb. 5×5 cm-es kockákra, és már kínálhatjuk is!
  • Díszítsük málnaszemekkel

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Elkészítési idő: 90 perc

Nehézségi szint: haladó

Tápanyagtartalom az egész adagra és egy darabra vonatkoztatva (20 esetében):

Egész adag Egy darab
Energia 2928,2 kcal / 12239,9 kJ 146,5 kcal / 612,4 kJ
Fehérje 46,2 g 2,3 g
Zsír 181,5 g 9,1 g
Szénhidrát 256,3 g 12,8 g
Élelmi rost 60 g 3 g

A mindenmentes kókuszos sütemény receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg. A recept szabadon felhasználható, de tovább adás, máshol történő megjelenítés esetén, az előző mondatot kötelező feltüntetni, a felsoroltak tulajdonjogát tiszteletben tartva.

Kategória: ,