3 új – 30-45%-al csökkentett szénhidráttartalmú gluténmentes lisztkeverékek prebiotikummal
Kate’s low carb mix – 40%-al Csökkentett szénhidráttartalmú sós univerzális lisztkeverék cikóriainulinnal 500g
A sós univerzál mix széleskörűen felhasználható, kenyerek, pékáruk, pogácsák, pizzák és sós snackek készítéséhez is.
Összetevők:
tápióka keményítő, bambuszrost, kölesliszt, útifű maghéj rost, barna rizsliszt, cikóriainulin 4%, csicseriborsó liszt, étkezési só, almarost, térfogatnövelő szer (nátrium-karbonátok), antioxidáns (aszkorbinsav), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav) A termék nem tartalmaz egyettlen jelölésköteles allergént sem tartalmaz! |
Átlagos tápérték 100 g termékben és a belőle készített gluténmentes pizzalapban
** A felhasználási javaslatban megadott receptúra alapján elkészített pizza alap. |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Megvásárolható: www.hunorganic.com
További részletekért látogasson el a https://itsusfood.com/ oldalra. |
Csökkentett szénhidráttartalmú*, rostban gazdag pizza / pizzás csiga alap recept:
*40 %-kal csökkentett szénhidráttartalmú pizza alap süthető a lisztkeverékből a hagyományos pizza alapokhoz képest a receptúra alapján
Hozzávalók:
- 75 g + 5 g kate’s low carb sós univerzális lisztkeverék
- 5 g frissen facsart citromlé
- 5 g napraforgó étolaj
- 1 db tojás
- 40 g langyos víz
Elkészítés:
- Kelesztést nem igényel!
- A folyékony összetevőket kimérjük, összekeverjük, ehhez adagoljuk a 75 g lisztkeveréket.
- Gyors mozdulatokkal összedolgozzuk (eleinte lágy tésztát kapunk), pihentetjük 10-15 percig.
- Ezután átgyúrjuk a tésztát kis liszttel (kb. 5 g) és lisztezett kézzel formázunk belőle sütőpapíron egy ~18 cm-es pizzalapot.
- Megkenjük pizzaszósszal, ízlés szerinti feltétet teszünk rá. Sütés előmelegített sütőben 200 °C-on kb. 15 perc.
- Pizzás csiga esetén megkenjük pizzaszósszal, megszórjuk sajttal és feltekerjük, majd 1,5 cm-es szélességűre felszeleteljük.
- A pizzás csiga tetejét lekenjük tojással és megszórjuk sajttal. Sütés 200°C-on kb. 15 perc.
Kate’s low carb mix
- 45%-al csökkentett szénhidrát tartalmú sütemény lisztkeverék cikóriainulinnal 500g
- 30%-al Csökkentett szénhidráttartalmú kovászos kenyér lisztkeverék cikóriainulinnal 500g
Kapcsolódó bejegyzések:
Gluténmentes akciós lista 2021 december
Árengedményes gluténmentes termékek máskor? Innen indulhat! FIGYELEM: Ha a árengedményes és akciós gluténmentes termékek listája tartalmaz olyan terméket, ami nem...
Gluténmentes akciós lista 2021 november
Akciósan megvásárolható gluténmentes termékek listája 2021. november. Minden hónapan indítunk egy új akciós listát, amelyet hetente több alkalommal is bővítünk...
Gluténmentes akciós lista 2021 szeptember
Akciós gluténmentes élelmiszerek máskor? Innen indulhat! FIGYELEM: Ha az akciós gluténmentes élelmiszerek listája tartalmaz olyan terméket, ami nem gluténmentes, kérjük...
Gluténmentes akciós lista 2021 augusztus
Árengedményes gluténmentes termékek máskor? Innen indulhat! FIGYELEM: Ha a árengedményes gluténmentes termékek listája tartalmaz olyan terméket, ami nem gluténmentes, kérjük...
Gluténmentes akciós lista 2021 július
Leárazott gluténmentes termékek máskor? Innen indulhat! FIGYELEM: Ha a leárazott gluténmentes termékek listája tartalmaz olyan terméket, ami nem gluténmentes, kérjük...
Manióka és tápióka – ismerjük meg ezeket a gluténmentes alapanyagokat!
Tápióka gyöngy, manióka liszt, manióka keményítő? Alternatív gluténmentes alapanyagok, amelyek szintén beépíthetőek a gluténmentes diétába!Ismerjük meg őket!
Közkedvelt gluténmentes gabona, a rizs
Bár már korábban is említettük, ismerjük meg alaposabban az egyik legkedveltebb, legolcsóbb gluténmentes gabonát, mely szinte minden gluténérzékeny – cöliákiás...
Ismerkedünk a sikérhelyettesítőkkel – gluténmentes tésztagyúrás a gyakorlatban
Kipróbáltuk a gyakorlatban is a sikérhelyettesítőket. Vajon az almarost, guarliszt, lupinrost, psyllium, xantán közül vajon melyik válik be a...
Kevésbé ismert gluténmentes gabonafélék 1. A köles.
A középkor híres gabonája, a köles. Gluténmentes. Az eredetileg Kínából származó köles egészen a 18. századig rendkívül kedvelt gabonaféle volt...