Kezdőlap / kategória: "élelmiszer allergiák"
élelmiszer allergiák
Búzaallergia – nem azonos a cöliákiával
2018. május 15.Mi az a pékasztma? Mi a különbség a cöliákia és a búzaallergia között? Mit fogyaszthat az aki búzaallergiás? Mi az amit gluténérzékeny fogyaszthat, de... Bővebben
Tojásallergia
2017. január 29.Napjainkban a második leggyakoribb allergia gyermekkorban a tojásallergia (1 - 2 %). A gyermekek 6-10 éves korra kinövik, de van akinél felnőttkorban is megmarad.... Bővebben
Szójaallergia
2017. január 23.A szója ugyan nyugodtan fogyasztható a gluténmentes étrendben, de van akik allergiásak a szójára, szójababból készült élelmiszerekre. Ismerjük meg a szójaallergiát. Bővebben
Burgonya allergia
2016. január 23.A burgonya gluténmentes alapanyag, így kiválóan beépíthető a gluténmentes diétába. Sajnos, ritkán ugyan, de előfordulhat a burgonya allergia is. Tudjon meg többet erről is!... Bővebben
Zaballergia, zabintolerancia és a cöliákia
2014. november 13.Ha a zab garantáltan nem szennyezett gluténnal, a cöliákiásoknak nem tilos. De mi van akkor ha maga a zab okoz allergiás reakciót? Sajnos zaballergia... Bővebben
Rizsallergia, rizsintolerancia és a cöliákia
2014. szeptember 23.Az aki cöliákiás és mellé még rizsallergiás vagy rizs-intoleranciában szenved, annak az étrendi lehetőségei még jobban leszűkülnek. Ráadásul a legolcsóbb gluténmentes gabonáról kell... Bővebben