Kezdőlap / kategória: "sikér"
sikér
Mi az a sikér? Mire jó a sikér? Kinek nem jó?
2021. március 5.Mi az sikér? Miért nem fogyaszthatjuk gluténérzékenység esetén? Hogy válthatjuk ki, helyettesíthetjük a sikért a mindennapokban? Bővebben
Búzaallergia – nem azonos a cöliákiával
2018. május 15.Mi az a pékasztma? Mi a különbség a cöliákia és a búzaallergia között? Mit fogyaszthat az aki búzaallergiás? Mi az amit gluténérzékeny fogyaszthat, de... Bővebben
Alap lisztek a gluténmentes diétában – mit mire használjunk?
2015. július 20.Íme egy újabb hiánypótló cikksorozat, amelyet elsősorban a frissen diagnosztizált cöliákiásoknak javaslunk, de kíváló segítség lehet régebb óta diétázóknak is. Melyik gluténmentes liszt mire... Bővebben
Mi az a glutén?
2014. szeptember 28.A glutén két fehérje, a gliadin és a glutenin keveréke, amely gliadin tartalma a kiváltó oka, a cöliákia – gluténérzékenység betegségnek. Bővebben
Sikérhelyettesítők – gluténmentes tészta gyúrás rejtelmei
2014. július 7.A búza sikértartalma megszabja a belőle készített tészta minőségét. A cöliákiásoknak azzal kell megküzdeniük, hogy az egyébként sikért nem tartalmazó, de garantáltan gluténmentes ... Bővebben