Áfonyás banánkenyér gluténmentesen
Hozzávalók egy 24 cm hosszú szögletes sütőformához:
- 32 dkg barna rizsliszt
- 8 dkg szezámmagliszt
- 2,5 teáskanál sütőpor
- 4 banán villával szétnyomkodva
- 160 ml olívaolaj
- 2 db tojás
- 1 citrom reszelt héja
- 15 db szárított datolya
- 4-5 evőkanál víz
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 20 dkg áfonya
- 5 dkg natúr napraforgómag
Elkészítés:
- A datolyaszemek magját eltávolítjuk és apróra vágjuk őket.
- Egy kis tálba tesszük a felaprított datolyát, ráöntjük a 4-5 evőkanál vizet és beleszórjuk a szódabikarbónát.
- A tojásokat egy tálba ütjük, hozzáadjuk a villával szétnyomkodott banánokat, az olívaolajat, citrom reszelt héját és összekeverjük.
- Beleszórjuk a rizslisztet, a szezámmaglisztet és a sütőport és összekeverjük.
- Óvatosan beleforgatjuk a megmosott, lecsepegtetett áfonyát és a vízben áztatott datolyát, majd a masszát egy sütőpapírral bélelt sütőformába adagoljuk.
- A tetejére natúr napraforgómagot szórunk és 180 °C fokos sütőben 50-55 percig sütjük.
Elkészítési idő: kb. 80 perc (sütéssel együtt)
A banánkenyér az egyik legjobb tízórai!
- Recept címke: banán citrom datolya glutén és tejmentes napraforgómag olívaolaj rizsliszt szezámmagliszt uzsonna és tízórai vörös áfonya