Gyors, áfonyás-csokis rizses gluténmentes édesség – 30 perc
- 20 dkg rizs
- 8 dl ALPRO kókuszital
- 10 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1,5 dl * tejszín
- 10 dkg gluténmentes étcsokoládé
- 25 dkg áfonya
Elkészítés:
- A rizst alaposan átöblítjük és a kókuszitallal együtt egy lábasba öntjük.
- Hozzáadjuk a citrom reszelt héját és közepes lángon, meg-megkevergetve kb. 25 perc alatt puhára főzzük.
- Ha megpuhult, hozzáadjuk a cukrot és elkeverjük benne, hogy a cukor felolvadjon.
- Ha kész, lehúzzuk a tűzhelyről és hűlni hagyjuk.
- Ha kihűlt, hozzákeverjük a tejszínt (nem kell felverni).
- Az étcsokoládét megolvasztjuk, az áfonyát megmossuk és lecsepegtetjük.
- Kisebb poharakban összeállítjuk az édességet – tetszőlegesen váltogatva a rétegeket.
- Alulra kerülhet áfonya, rá egy réteg rizs, rá olvasztott csokoládé, ismét rizs és így tovább.
Elkészítési idő: kb. 30 perc.
Gluténmentes édesség receptünk beilleszthető cöliákiás betegek diétájába.
* Amennyiben laktózmentes tejszínnel készíti el, a sütit laktózérzékenyek is fogyaszthatják.
- Recept címke: 30 perc alatt citrom cukor glutén és tejmentes gluténmentes étcsokoládé kókuszital poharas desszertek rizs tej - tojás - gluténmentes tejszín vörös áfonya