Almás korongok – gluténmentes süti Tünditől
- 1,5 kg alma
- 20-30 dkg kukoricaliszt
- 15-20 dkg cukor
- 3 mokkáskanál fahéj
- 2 dl víz
- étolaj a sütéshez
Elkészítés:
- a megmosott almát vékonyan meghámozzuk és lereszeljük (a levét nem kell kinyomni)
- gyúrjuk össze a hozzávalókat
- kézzel formázzunk belőle kis golyókat, majd lapítsuk őket korong alakúra
- forró olajban süssük ki.
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 40 perc
TIPP: Tudta? Az alma tisztítási vesztesége kb. 10 – 15 %
Tápanyagtartalom | az egészben | 30 darab esetén 1 db almás korongban |
Energia | 1967 kcal / 8222 kJ | 65 kcal / 272 kJ |
Fehérje | 17,9 g | 0,6 g |
Zsír | 42,1 g | 1,4 g |
amelyből telített zsírsavak | 4,4 g | 0,1 g |
Szénhidrát | 366,3 g | 12,2 g |
amelyből cukrok | 168,4 g | 5,6 g |
Rost | 17,0 g | 0,6 g |
A gluténmentes sütemény recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: alma cukor étolaj fahéj kukoricaliszt Vezendi Tündi gluténmentes receptjei víz