Alternatív lisztmentes gluténmentes pizza 45 perc alatt
Alternatív gluténmentes pizzánkhoz nem használtunk fel lisztet a pizza alapot a csirkemell-tojás-sajt adja, amelyet zöldségekkel halmoztunk meg
Hozzávalók 3 – 4 szelethez:
- 150 g sült csirkemell
- 2 db közepes méretű (M-es) tojás
- 100 g növényi sajt helyettesítő (vagy trappista / eidami sajt)
- 2 kávéskanál oregánó
- só
Feltét:
- paradicsompüré a pizza kenéséhez
- 100 g gyorsfagyasztott vegyeszöldség
Elkészítés:
- A csirke mellet, „sajtot”, tojásokat, és a fűszereket összeturmixoljuk, majd sütőpapírra tesszük és kör alakban elkenjük.
- 180 °C fokon 10 percig sütjük, majd megkenjük paradicsomszósszal
- a megkent pizza alapra rátesszük a kiolvasztott zöldségeket, majd további kb. 20-25 percig készre sütjük
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 45 perc
Tápanyagtartalom (növényi sajt alternatívával) | 3 adag esetén 1 szeletben |
4 kis adag esetén 1 szeletben |
Energia | 1035,4 kJ / 248,3 kcal | 777,7 kJ / 186,5 kcal |
Fehérje | 21,2 g | 15,9 g |
Zsír | 13,3 g | 10,0 g |
amelyből telített zsírsavak | 8,7 g | 6,6 g |
Szénhidrát | 9,2 g | 6,9 g |
amelyből cukrok | 1,3 g | 1,0 g |
Rost | 1,0 g | 0,8 g |
Az alternatív gluténmentes pizza recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
Ha inkább kész gluténmentes pizzára vágyik
Ajánljuk a glutenfree pizza tour rovatunkat, amelyben gluténmentes pizzákat és pizzériákat teszteltünk.
- Recept címke: csirkemell glutén és tejmentes növényi sajt-alternatíva oregánó pizza só tojás