Amarántbundás csirkemell – gluténmentes rántott hús
- 240 g csirkemell
- 16 g amarántliszt
- 20 g tojás (0,5 közepes méretű tojás)
- 20 g puffasztott amaránt
- napraforgó olaj a sütéshez
- csipet só, bors
Elkészítés:
- A csirkemellet mossuk meg, klopfoljuk ki, majd enyhén sózzuk, borsozzuk.
- Vegyünk elő 3 tányért. Az elsőbe tegyük bele az amarántlisztet, a második (enyhén mély) tányérban villa segítségével verjük fel a megmosott, felütött tojást, a harmadikba pedig szórjuk bele a puffasztott amarántot.
- Az olajat öntsük a serpenyőbe, majd kezdjük el melegíteni.
- A csirkemell mindkét oldalát forgassuk meg először a lisztben, majd a tojásban, végül a puffasztott amarántban úgy, hogy egyenletesen fedve legyen.
- A bepanírozott húst helyezzük a forró olajba, majd 2-2 perc alatt mindkét oldalát süssük meg.
- Ha kész, papírtörlővel bélelt tányérra helyezzük.
- Friss salátával vagy párolt zöldséggel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Tippek:
- Az amarántlisztet ízesítsük friss vagy szárított zöldfűszerekkel!
- Különleges gluténmentes panírozási technikák
Elkészítési idő: 15 perc
Nehézségi szint: haladó
Tápanyagtartalom egy adagra vonatkozólag
Egy adag | |
Energia | 337,7 kcal / 1411,6 kJ |
Fehérje | 33,6 g |
Zsír | 17,3 g |
Szénhidrát | 14,8 g |
Élelmi rost | 2,05 g |
A recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel, valamint a receptet, és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
- Recept címke: 30 perc alatt amaránt amarántliszt csirkemell étolaj IR barát GM receptek max. 20 perces gluténmentes receptek rántott hús tojás