Avokádós csokoládékrémes gluténmentes golyók
KolosFreeFood receptválogatásunk egy újabb gluténmentes golyóval bővült.
A konyhámban az avokádó leginkább csokoládé krémnek van felhasználva. Most is így használtam fel. Talán ezzel a recepttel kipróbáltam valamennyi gluténmentes golyó desszertet. Villámgyorsan el lehet készíteni, eszméletlenül finom, minden vendégünk szívesen fogja fogyasztani, és fel sem fog tűnni nekik, hogy avokádóból készültek ezek a kis finomságok.
Hozzávalók (32 golyóhoz):
A gluténmentes kekszhez:
- 300 g It’s us Miklo’s univerzális gluténmentes lisztkeverék
- 200 g Rama margarin
- 100 g porcukor
- 2-3 evőkanál rizsliszt a nyújtáshoz
- 3-4 evőkanál cukrozatlan holland kakaópor
Magához a golyóhoz:
- 160 g friss, érett avokádó (megpucolva)
- 4 evőkanál eritrit (édesítőszer) porcukorrá darálva
- 250 ml Alpro növényi krém habkészítéshez
- 2-3 evőkanál holland zsírszegény kakaópor
- ízlés szerint rum aroma
Forgatáshoz:
- 15 g darált dió
- 15 g darált, sótlan pisztácia
A csokoládékrémes gluténmentes golyók elkészítése:
- A keksz hozzávalóit gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze.
- Lisztezett felületen nyújtsuk fél cm vékonyra, és daraboljuk fel.
- Próbáljuk meg késsel egyenlő méretűre vágni.
- Nem baj, ha nem lesz egyforma, mert a végén úgy is le kell darálni.
- 170 °C-os előmelegített sütőben süssük készre.
- Akkor lesz jó, ha a szélei éppen csak elkezdenek elszíneződni, kb. 12 perc elég lesz ehhez.
- Ha készen vannak a keksz lapok, tegyük félre azokat kihűlni.
- Nagyon gyorsan ki fognak hűlni.
- Amíg hűl a keksz, elkészítjük a csokoládés avokádókrémet.
- Pucoljuk meg, és magozzuk ki a gyümölcsöket.
- Tegyük egy késes aprítógépbe a krém valamennyi hozzávalóját.
- Alaposan keverjük össze, addig, amíg homogén krémet nem kapunk végeredményként.
- Daráljuk le a keksz szeleteket.
- Öntsük bele a csokoládés avokádókrémet.
- Ha esetleg nem kellően nedves egy ici-pici növényi tejet öntsünk bele.
- Ekkor érdemes elővenni egy gumikesztyűt, és azzal megformázni a golyókat a tenyerünkben.
- Ha végeztünk minden egyes golyóval, már csak a forgatás maradt hátra.
- Darált dióban és darált pisztáciában forgassuk meg.
- Néhány szemet nem forgattam meg semmiben.
- A kész desszertet tehetjük hűtőszekrénybe is, vagy azonmód fogyaszthatjuk.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: kész gluténmentes keksz mellett kb. 15 perc, keksszel együtt 45 perc
Tápanyagtartalom | az egészben | 1 db. gluténmentes Avokádós csokoládékrémes golyóban |
Energia | 17560 kJ / 4191 kcal | 549 kJ / 131 kcal |
Zsír | 266,9 g | 8,3 g |
amelyből telített zsírsavak | 147,8 g | 4,6 g |
Szénhidrát | 395,7 g | 12,4 g |
amelyből cukrok | 128,2 g | 4,0 g |
Rost | 15,8 g | 0,5 g |
Fehérje | 21,1 g | 0,7 g |
Só | 1,13 g | 0,04 g |
Az avokádós csokoládékrémes gluténmentes golyók recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: 30 perc alatt dió édes édesítőszer glutén és tejmentes glutén- és élesztőmentes gluténmentes golyók gyors Hunorganic Kft. gluténmentes termékek It's us gluténmentes termékek It's us Miklo's universal mix lisztkeverék kakaópor karácsonyi GM receptek lisztkeverék max. 20 perces gluténmentes receptek NATURBIT ALFA-MIX pisztácia porcukor rizsliszt rumaroma tej - tojás - gluténmentes tojásmentes vendégváró