Baconbe csavart, sajttal töltött krumpli
A baconbe csavart, sajttal töltött krumpli kiváló köret húsok mellé, de önmagában gyors vacsorának is megállja a helyét.
Hozzávalók: 1 adaghoz
- Személyenként egy darab héjában megfőzött krumpli (1 db. krumpli kb. 100 – 120 g)
- Krumplinként 3 hasáb olyan hosszúságú sajt, mint a krumpli trappista sajt (kb. 30 g )
- Krumplinként egy vékony szelet bacon szalonna (kb. 14 g)
Elkészítés:
- A krumpli héját jó alaposan megmossuk, majd megfőzzük.
Tipp: mikrohullámú sütőben, tányéron 4-5 szem krumpli 12 perc alatt puhára „főzhető”. - A krumplik tetejét picit levágjuk, és zöldség pucoló segítségével kikaparjuk a belsejét, majd beletömködjük a sajt rudakat.
- Minden krumplit körbe tekerünk baconnel, 180 °C fokon kb. 30 perc alatt ropogósra sütjük.
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 50 perc
Tápanyagtartalom | 1 adag Baconbe csavart, sajttal töltött krumpliban |
Energia | 232 kcal / 970 kJ |
Fehérje | 10,9 g |
Zsír | 12,4 g |
amelyből telített zsírsavak | 6,9 g |
Szénhidrát | 17,7 g |
amelyből cukrok | 1,0 g |
Rost | 2,1 g |
A gluténmentes recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: bacon burgonya gluténmentes party snack sajt