Lime-os barackos sütemény gluténmentes cirokliszttel
- 6 db tojás (kettéválasztva)
- 20 dkg porcukor
- 10 dkg olvasztott vaj
- 2 db lime reszelt héja és leve
- 15 dkg cirokliszt (+ amennyi a a tortaforma kilisztezéséhez kell)
- 1,5 teáskanál sütőpor
- 5-6 db őszibarack
Elkészítés:
- Előmelegítjük a sütőt 180 °C fokra és kivajazunk, kilisztezünk (cirokliszttel) egy 26 cm átmérőjű tortaformát/közepes méretű tepsit.
- A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
- A tojássárgáját kikeverjük a porcukorral és az olvasztott vajjal és hozzáadjuk a lime reszelt héját és levét is.
- Beleszórjuk a ciroklisztet és a sütőport és jól összekeverjük, végül hozzáadjuk a fehérjehabot is és óvatosan összeforgatjuk. Az így kapott masszát az előkészített tortaformába öntjük.
- A megmosott barackokat meghámozzuk és cikkekre vágjuk és a cikkeket a masszába nyomkodjuk – viszonylag sűrűn.
- Kb. 30 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e teljesen.
- Ha a teteje már pirul, de még nem sült át, akkor takarjuk le alufóliával és úgy süssük a végén.
Kihűlve szeleteljük.
Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi szint: kezdő
Tudjon meg többet a cirokról, amely beilleszthető a gluténmentes diéta étrendjébe!
A cirok gluténmentességéből és kedvező táplálkozás élettani tulajdonságaiból adódóan értékes alapanyaga lehet a cöliákiások diétájának.
- Recept címke: cirokliszt lime őszibarack porcukor tojás vaj