Barna rizslisztes kevert almás gluténmentes süti
Könnyű almás gluténmentes sütemény, mely kitűnő desszert egy finom ebéd után. Fogyasszunk naponta gyümölcsöt és zöldséget!
- 2 db közepes méretű (M-es) tojás
- 2 evőkanál édesítő (1:4)
- 1 csomag gluténmentes sütőpor
- 3 db nagyobb alma, lereszelve (kb. 60 dkg, tisztítás nélkül)
- 5 dkg MIMEN tápióka keményítő
- 10 dkg NATURBIT barna rizsliszt
- 10 dkg KENYÉRVARÁZS rizsliszt
Elkészítés:
- Az összes alapanyagot egy tálban alaposan összekeverjük, majd sütőpapíros tepsibe tesszük.
- 180 °C fokon kb. 25 – 30 perc alatt megsütjük.
Elkészítési idő: 40 perc
Nehézségi szint: könnyű
Tápanyagtartalom | az egészben | 12 db. esetén 1 db. sütiben |
Energia | 5434 kJ / 1297 kcal | 453 kJ / 108 kcal |
Zsír | 14,8 g | 1,2 g |
amelyből telített zsírsavak | 4,1 g | 0,3 g |
Szénhidrát | 255,1 g | 21,3 g |
amelyből cukrok | 62,9 g | 5,2 g |
Rost | 17,8 g | 1,5 g |
Fehérje | 27,4g | 2,3 g |
Só | 0,04 g | 0 g |
- Recept címke: alma barna rizsliszt édesítőszer fehér rizsliszt glutén és tejmentes glutén- és élesztőmentes kevert gluténmentes sütemények rizsliszt sütőpor tápiókakeményítő tojás uzsonna és tízórai