Bazsalikomos röszti – a gluténmentes köret
- 60 dkg burgonya
- 1 nagyobb db vöröshagyma (kb. 80 g)
- 2 db közepes méretű tojás
- 60 g barna rizsliszt
- 20 levél bazsalikom
- só, bors
Elkészítés:
- A sütőt melegítsük elő 200 °C-ra.
- A burgonyákat hámozzuk meg, mossuk meg alaposan, majd nagy lyukú reszelőn reszeljük le. Ugyanígy járjunk el a vöröshagymával is.
- A lereszelt alapanyagokat alaposan nyomkodjuk ki, hogy minél kevesebb folyadékot tartalmazzanak, majd tegyük bele egy keverőtálba.
- A tojásokat mossuk meg, egyesével üssük fel, majd adjuk a lereszelt alapanyagokhoz.
- Sózzuk, borsozzuk, majd adjuk hozzá a 60 g barna rizslisztet és az apróra vágott friss bazsalikomot.
- Az egészet jól dolgozzuk össze, majd kezünk segítségével osszuk 6 egyenlőre részre és formázzunk belőlük kb. 1-2 cm vastag 8-10 cm átmérőjű korongokat.
- Az így elkészült korongokat helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, majd tegyük a sütőbe és 20 perc alatt süssük készre őket. Melegen tálaljuk!
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom egy adagra vonatkozólag
Egy adag | |
Energia | 261 kcal/ 1090 kJ |
Fehérje | 10,4 g |
Zsír | 4 g |
Amelyből telített zsírsav | 0,9 g |
Szénhidrát | 45,3 g |
Élelmi rost | 9,9 g |
A gluténmentes köret receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.gluterzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
- Recept címke: 30 perc alatt barna rizsliszt bazsalikom burgonya köret rizsliszt tojás vöröshagyma