Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Bazsalikomos röszti – a gluténmentes köret

Gluténmentes köretek burgonyából - röszti receptHozzávalók 3 főre:

Elkészítés:

  • A sütőt melegítsük elő 200 °C-ra.
  • A burgonyákat hámozzuk meg, mossuk meg alaposan, majd nagy lyukú reszelőn reszeljük le. Ugyanígy járjunk el a vöröshagymával is.
  • A lereszelt alapanyagokat alaposan nyomkodjuk ki, hogy minél kevesebb folyadékot tartalmazzanak, majd tegyük bele egy keverőtálba.
  • A tojásokat mossuk meg, egyesével üssük fel, majd adjuk a lereszelt alapanyagokhoz.
  • Sózzuk, borsozzuk, majd adjuk hozzá a 60 g barna rizslisztet és az apróra vágott friss bazsalikomot.
  • Az egészet jól dolgozzuk össze, majd kezünk segítségével osszuk 6 egyenlőre részre és formázzunk belőlük kb. 1-2 cm vastag 8-10 cm átmérőjű korongokat.
  • Az így elkészült korongokat helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, majd tegyük a sütőbe és 20 perc alatt süssük készre őket. Melegen tálaljuk!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Elkészítési idő: 30 perc

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom egy adagra vonatkozólag

Egy adag
Energia 261 kcal/ 1090 kJ
Fehérje 10,4 g
Zsír 4 g
Amelyből telített zsírsav 0,9 g
Szénhidrát 45,3 g
Élelmi rost 9,9 g

A gluténmentes köret receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.gluterzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.

Kategória: , , ,