Blini az orosz palacsinta – gluténmentesen
Ez a palacsinta kicsit más mint amit szoktunk készíteni, de nagyon finom. Könnyű tésztájú, habos, mintha felhőbe harapnánk. Tejmentesen is elkészíthető. Próbáljátok ki!
Hozzávalók 20 db (15-20 cm-es) palacsintához:
- 200 g rizsliszt, vagy gluténmentes sütemény lisztkeverék (nálam Asdas self raising liszt)
- 5 g sütőpor
- 5 g gluténmentes porélesztő
- 2 db M-es méretű tojás
- 300 g joghurt (növényi joghurtalternatíva is tökéletes)
- 10 g vaníliás cukor
- csipet só
- 15 g cukor
- sütéshez pici étolaj
- tálaláskor ízlés szerint díszíthetjük, lekvárral, tejszínhabbal, Nutellával stb.
Blini – orosz gluténmentes palacsinta elkészítése:
- Tojásokat tálba felverem, hozzáadom a joghurtot, simára keverem.
- Ezután a sütőporral és élesztővel elkevert lisztet, és a többi hozzávalót is beleteszem, sima tésztát keverek.
- 1 órára hűtőbe teszem
- Ezután lazán átforgatom, szép buborékos laza tésztát kapunk.
- Egy tapadásmentes serpenyőben egy pici olajat melegítek, ha jó a serpenyő, több olajra nincs szükségünk.
- 1 evőkanálnyit teszek 3-4 helyre, kicsit eligazítom, és közepes hőfokon sütöm.
- Amikor kezd egy pici színt kapni, egy spatulával, határozott mozdulattal megfordítom.
- Pár perc alatt készre sütöm. Gyorsan sül, nem szívja magába az olajat, de nem szabad ott hagyni mert megég.
- Pillanatok alatt elkészíthető.
- Porcukorral szórva, lekvárral tálalom.
- Leves után, vagy csak nassolni kitűnő fogás.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 35 perc + 1 óra hűtés, kelesztés
A recept tápérték számítása folyamatban
- Recept címke: cukor édes élesztő étolaj joghurt lekvár palacsinta rizsliszt só sütőpor tejszínhab tojás uzsonna és tízórai vaníliás cukor