Brie sajt gluténmentes leveles tésztában
Iri mama egy finomsággal bővítette gluténmentes receptgyűjteményünket!
Ez az étel egy ínyencség. Szeretem az édes és sós ízkombinációt. Igazából rétes tésztában kellene csomagolni, és bő forró olajban kisütni. Gluténmentesen nekem így jobban ízlik, nem olajos. Sütőben pirosra ropogósra sütöm. vörösáfonya szósszal, vagy kékáfonya dzsemmel fogyasztjuk.
Hozzávalók (6 adag):
- 1 csomag bolti gluténmentes leveles tészta
- 1 db Brie sajt (250 g)
- fél M-es méretű tojás felverve
- 1 evőkanál, 20 g blueberry (vörös áfonya) dzsem
A brie sajt gluténmentes leveles tésztában elkészítése:
- Leveles tésztát kigurítom, nem kell nyújtani.
- A sajtot kicsomagolom és a tészta egyik felébe teszem, szó szerint feltekerem.
- A két végét ráhajtom úgy, hogy egyiket felülre, másik végét alulra, jól összenyomom.
- Felvert tojással lekenem. 200fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütöm.
- Legfinomabb ha rögtön, langyosan fogyasztjuk. Szószt mindenki ízlésének megfelelően tegyen hozzá.
Jó étvágyat kívánok.
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 25 perc
Tápanyagtartalom | az egészben | 1 adag brie sajtos gluténmentes leveles tésztában |
Energia | 6536 kJ / 1555 kcal | 1038 kJ / 259 kcal |
Zsír | 105,2 g | 17,5 g |
amelyből telített zsírsavak | 66,6 g | 11,1 g |
Szénhidrát | 86,8 g | 14,5g |
amelyből cukrok | 3,3 g | 0,6 g |
Rost | 3,5 g | 0,6 g |
Fehérje | 53,8 g | 9,0 g |
Só | 4,50 g | 0,75 g |
A brie sajt gluténmentes leveles tésztában tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: 30 perc alatt áfonyalekvár gyors leveles tészta reggeli sajt tojás uzsonna és tízórai