Brokkolis tojásmuffin
Süssük össze a kellemest a hasznossal – vagyis rejtsük el a zöldséget, a lassan felszívódó szénhidrátot és a fehérjét is egy ételben! Így akár a gyerekek étrendjébe is több zöldséget tudunk belecsempészni!
- 40 g hajdinaliszt (2 evőkanál)
- 10 g olivaolaj
- 3 db közepes méretű (M-es) tojás
- 100 g brokkoli (2 maréknyi)
- 100 g vöröshagyma (1 nagyobb db)
- 50 g light mozzarella sajt
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors, petrezselyem
Elkészítés:
- A vöröshagymát vágjuk apróra.
- A brokkolit mossuk meg, szedjük rózsáira és vágjuk apróbb darabokra.
- A hajdinalisztet keverjük el a feldarabolt hagymával, olívaolajjal, fűszerekkel, majd adjuk hozzá a brokkolit is.
- A tojásokat mossuk meg, majd egészben verjük habbá, végül óvatosan forgassuk hozzá az előkészített alapanyagokhoz.
- A mozzarellát vágjuk apró kockákra.
- Töltsük a masszát szilikon muffinformákba (vagy hagyományos papírral bélelt formákba) és mindegyikbe tegyünk néhány kocka sajtot is.
- 180 °C fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt süssük készre.
- Melegen tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Elkészítési idő: kb. 25 perc
Nehézségi szint: haladó
Tápanyagtartalom egy darabban (8 esetében):
Energia | 75,6 kcal/316 kJ |
Fehérje | 4,3 g |
Zsír | 3,9 g |
Telített zsír | 0,8 g |
Szénhidrát | 5,3 g |
Ebből cukor | 0,6 g |
Élelmi rost | 1,1 g |
A gluténmentes receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
- Recept címke: 30 perc alatt bors brokkoli fokhagyma hajdinaliszt mozarella sajt muffin receptek olívaolaj petrezselyem só tojás vöröshagyma