Burgonyapelyhes gluténmentes kenyér lenmagos szórással
Mindennapi gluténmentes kenyerünket időről időre kicsit máshogy készítjük el. Mai kenyerünk tésztáját burgonyapehellyel gazdagítottuk, tetejére lenmagot szórtunk.
- 35 dkg Mester Család házi gluténmentes kenyérliszt
- 2 kávéskanál só
- 5 dkg Mester Család burgonyapehely
- 5 g gluténmentes porélesztő
- 4,75 dl víz
- 2 evőkanál olaj
Tetejére
- étolaj a kenéshez
- lenmag a szóráshoz (lehet más is)
Elkészítés:
- Egy tálba mérjük a lisztet és burgonyapelyhet, elkeverjük.
- Hozzáadjuk a sót, elkeverjük, majd az élesztőt és avval is elkeverjük.
- Hozzáadjuk a vizet és jó alaposan kidolgozzuk, majd belegyúrjuk az olajat.
- Nedves kézzel cipóra formázzunk, sütőpapíros tepsire tesszük, és egy 18 cm tortaformát teszünk köré.
- Lekenjük olajjal, megszórjuk magokkal.
- 50 °C fokon kelesztjük 30 percet
- 180 °C fokon megsütjük kb. 35 – 40 perc alatt.
Nehézségi szint: haladó
Elkészítési idő: 80 perc
Tápanyagtartalom | az egészben (lenmaggal) |
12 szelet esetén 1 szeletben (kb. 8 – 9 dkg) |
Energia | 1711 kcal / 7152 kJ | 143 kcal / 597 kJ |
Fehérje | 9,3 g | 0,8 g |
Zsír | 40,4 g | 3,4 g |
amelyből telített zsírsavak | 4,9 g | 0,4 g |
Szénhidrát | 316,5 g | 26,4 g |
amelyből cukrok | 0,1 g | 0 g |
Rost | 6,4 g | 0,8 g |
A burgonyapelyhes gluténmentes kenyér recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: burgonyapehely élesztő étolaj gluténmentes kenyér lenmag Mester Család gluténmentes kenyérliszt Mester lisztkeverékek só víz