Burgonyás gluténmentes pogácsa rizsliszttel, tejmentes recept
Készítsünk vendégeinken finom gluténmentes burgonyás pogácsát! Uzsonnára is magunkkal vihetjük a munkahelyre, vagy tízórai kiegészítésként a suliba!
- 20 dkg tört burgonya
- 1 csomag gluténmentes porélesztő
- 2 kávéskanál só
- 1 db. közepes méretű (M-es) tojás
- 7,5 dkg ALPRO rizs főzőkrém („rizstejszín” vagy * főzőtejszín)
- 5 dkg margarin (vagy * vaj)
- 20 dkg Kenyérvarázs gluténmentes rizsliszt
- 1 db tojás a kenéshez
- szezámmag a szóráshoz (ízlés szerinti mennyiség)
- rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
- A burgonyát a tojással, a rizstejszínnel és a margarinnal kikeverjük, majd hozzáadjuk az összes többi alapanyagot.
- Jól összedolgozzuk, majd 1 órát meleg helyen pihentetjük.
- Rizslisztes lapon átgyúrjuk, majd kinyújtjuk. Összehajtjuk félbe és ismét félbe.
- Ismét kinyújtjuk, és ismételjük a hajtogatást.
- Végül kb. 1,5 ujjnyi vastagra nyújtjuk ki, és kiszaggatjuk (nekem 25 db. lett, de függ a formától).
- Sütőpapíros tepsire tesszük, tojással lekenjük, megszórjuk lenmaggal.
- 25 perc alatt megsütjük 180 °C fokra előmelegített sütőben!
Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi szint: könnyű
TIPP: Gluténmentes pogácsa receptünk tejmentes így tejfehérje allergiások és laktózérzékenyek is beépíthetik gluténmentes étrendjükbe. * Laktózérzékenyek készíthetik laktózmentes vajjal és főzőtejszínnel is.
Tápanyagtartalom | az egészben | 25 db. esetén 1 db. GM pogácsában |
Energia | 6262 kJ / 1498 kcal | 251 kJ / 60 kcal |
Zsír | 62,4 g | 2,5 g |
amelyből telített zsírsavak | 20,2 g | 0,8 g |
Szénhidrát | 187,8 g | 7,5 g |
amelyből cukrok | 2,1 g | 0,1 g |
Rost | 8,6 g | 0,3 g |
Fehérje | 36,0 g | 1,4 g |
Só | 6,2 g | 0,25 g |
A burgonyás gluténmentes pogácsa recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: burgonya élesztő glutén és tejmentes margarin pogácsa rizsliszt só szezámmag tojás uzsonna és tízórai