Burgonyás joghurtos lángos – klasszikusok gluténmentesen
Már több gluténmentes lángos receptet is közkincsé tettünk, de mivel a lángos nem lehet megunni, egy újabb receptet mutatunk be gluténmentes változatban.
- 250 g Naturbit burgonyás gluténmentes lisztkeverék
- 1 dl “rizstejszín”-ből készült joghurt
- 1,5 dl víz
- só
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
- Az lapanyagokat alaposan összedolgozzuk, majd lisztezett lapra tesszük, és kicsípünk a tésztából, amelyet golyóra formázzuk, majd tenyerünkkel kilapítjuk, forró olajban kisütjük.
- A kisült lángost a felületéről papírtörlőre téve leitatjuk a felesleges olajat.
Elkészítési idő:
Nehézségi szint:
Tápanyagtartalom | 8 darab készítésekor
1 lángosban |
6 darab darab készítésekor
1 lángosban |
Energia | 973,7 kJ / 233,5 kcal | 731,4 kJ / 175,4 kcal |
Fehérje | 1,5 g | 1,2 g |
Zsír | 9,9 g | 7,4 g |
amelyből telített zsírsavak | 1,5 g | 1,1 g |
Szénhidrát | 33,0 g | 24,8 g |
amelyből cukrok | 1,7 g | 1,3 g |
Rost | 2,2 g | 1,6 g |
A gluténmentes lángos recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: étolaj glutén és tejmentes lángos Naturbit lisztkeverék rizstejszín sós street food tej - tojás - gluténmentes víz