Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Céklagolyók szilveszterre – gluténmentes vendégváró falatkák

Készítsünk egészséges, gluténmentes vendégváró falatokat a bármilyen buliba! Az íze mellett a színe is fel tudja dobni az összejövetelt! Jó szórakozást kívánunk!

gluténmentes vendégváró receptHozzávalók kb. 60 db-hoz:

  • 300 g brokkolirózsa (kb. 500g-os brokkoli)
  • 300 g sárgarépa
  • 200 g cékla
  • 100 g hajdina
  • 30 g lenmagliszt
  • 5 g psyllium (útifűmag héj)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors, petrezselyem

Elkészítés:

  • A hajdinát kétszeres mennyiségű enyhén sós vízben főzzük készre kb. 20 perc alatt.
  • A brokkolit mossuk meg, szedjük szét rózsáira, majd tegyük fel enyhén sós vízben főzni és főzzük közepesen puhára kb. 5 perc alatt. Ezután szűrjük le, és törjük össze villával.
  • A céklát és a sárgarépát hámozzuk meg, majd kis lyukú reszelőn reszeljük le, majd adjuk hozzá a megfőzött, leszűrt, villával összetört brokkolit.
  • Az összekevert zöldségekhez adjuk hozzá a lenmaglisztet, a psylliumot, az átnyomott fokhagymákat és a fűszereket, majd vizes kézzel formázzunk belőle gombócokat, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt süssük készre.
  • Önmagában, vagy joghurtos mártogatókkal kínáljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Elkészítési idő: kb. 1 óra

Nehézségi szint: kezdő

TIPP: Mire figyeljünk oda, ha vendégébe megyünk gluténérzékenyként, vagy esetleg gluténérzékeny vendéget hívunk meg? Vendégség gluténérzékenyen.

Tápanyagtartalom Egész adag Egy darab
60 db készítésekor
Energia 763,7 kcal/ 3184,6 kJ 12,7 kcal /53,1 kJ
Fehérje 36,4 g 0,6 g
Zsír 16,7 g 0,3 g
Szénhidrát 112,0 g 1,9 g
Élelmi rost 42,3 g 0,7 g

A gluténmentes vendégváró receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.

Kategória: , , ,