Céklagolyók szilveszterre – gluténmentes vendégváró falatkák
Készítsünk egészséges, gluténmentes vendégváró falatokat a bármilyen buliba! Az íze mellett a színe is fel tudja dobni az összejövetelt! Jó szórakozást kívánunk!
- 300 g brokkolirózsa (kb. 500g-os brokkoli)
- 300 g sárgarépa
- 200 g cékla
- 100 g hajdina
- 30 g lenmagliszt
- 5 g psyllium (útifűmag héj)
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors, petrezselyem
Elkészítés:
- A hajdinát kétszeres mennyiségű enyhén sós vízben főzzük készre kb. 20 perc alatt.
- A brokkolit mossuk meg, szedjük szét rózsáira, majd tegyük fel enyhén sós vízben főzni és főzzük közepesen puhára kb. 5 perc alatt. Ezután szűrjük le, és törjük össze villával.
- A céklát és a sárgarépát hámozzuk meg, majd kis lyukú reszelőn reszeljük le, majd adjuk hozzá a megfőzött, leszűrt, villával összetört brokkolit.
- Az összekevert zöldségekhez adjuk hozzá a lenmaglisztet, a psylliumot, az átnyomott fokhagymákat és a fűszereket, majd vizes kézzel formázzunk belőle gombócokat, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt süssük készre.
- Önmagában, vagy joghurtos mártogatókkal kínáljuk.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Elkészítési idő: kb. 1 óra
Nehézségi szint: kezdő
TIPP: Mire figyeljünk oda, ha vendégébe megyünk gluténérzékenyként, vagy esetleg gluténérzékeny vendéget hívunk meg? Vendégség gluténérzékenyen.
Tápanyagtartalom | Egész adag | Egy darab 60 db készítésekor |
Energia | 763,7 kcal/ 3184,6 kJ | 12,7 kcal /53,1 kJ |
Fehérje | 36,4 g | 0,6 g |
Zsír | 16,7 g | 0,3 g |
Szénhidrát | 112,0 g | 1,9 g |
Élelmi rost | 42,3 g | 0,7 g |
A gluténmentes vendégváró receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
- Recept címke: brokkoli cékla fokhagyma gluténmentes golyók gluténmentes party snack hajdina IR barát GM receptek lenmagliszt petrezselyem psyllium rost (útifűmaghéj) sárgarépa