Céklás alma-répa saláta
- 2 db közepes méretű cékla
- 2 db alma
- 1 db nagy sárgarépa
- só, bors
- 1 evőkanál szárított oregánó
- 1 evőkanál szárított bazsalikom
- olívaolaj
Elkészítés:
- A céklát meghámozzuk és felszeleteljük (kb. fél cm-es szeletekre).
- A sárgarépát meghámozzuk és felszeleteljük, az almákat héjukkal együtt feldaraboljuk.
- Hőálló edénybe rakjuk a zöldségeket és az almát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az oregánóval és bazsalikommal és meglocsoljuk olívaolajjal.
- Összeforgatjuk, majd alufóliával fedjük le a sütőtálat és 200 °C fokon 30-40 percig sütjük, míg a répa és a cékla meg nem puhul.
Elkészítési idő: 1 óra
Nehézségi szint: kezdő
Hetente folyamatosan bővülő receptgyűjtemény gluténérzékenyeknek.
A színesebb és változatosabb gluténmentes étrend érdekében.