Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Céklás pulykaburger- különleges vacsoraötlet

céklás pulykaburger - gluténmentes hamburger receptEgy fasírt is lehet különleges mind ízét, mind állagát, mind színét illetően. Ezt a hamburgerpogácsát most céklával gazdagítottuk, hogy ízvilága különlegesebb, tápértéke pedig magasabb legyen!

Hozzávalók 8 kisebb db-hoz:

  • 500 g darált pulykamell
  • 1 közepes méretű vöröshagyma (kb. 80 g)
  • só, bors
  • fokhagyma-granulátum
  • 1 kis teáskanál pirospaprika
  • 2 közepes méretű cékla (kb. 300 g)
  • olaj a sütéshez (kb. 20 g)

Elkészítés:

  • gluténmentes zsemle receptek

    gluténmentes zsemle recept

    A céklát héjastul tegyük fel főni. Villával ellenőrizzük mikor puhul meg teljesen. Szűrjük le, majd ha kihűlt, húzzuk le a héját. Villával vagy turmixgéppel pürésítsük le.

  • Keverjük a céklapüréhez a darált pulykát, az apróra vágott hagymát és a fűszereket majd jól dolgozzuk össze.
  • Kezünkkel formázzunk belőle 8 kisebb tenyérnyi kb. ujjnyi vastag korongokat és felforrósított olajon közepes lángon süssük készre mindkét oldalát.
  • Az összeállításhoz vegyünk egy-egy bevált gluténmentes zsömlét, kenjük meg vékonyan sajtkrémmel, tegyünk bele salátaleveleket, camembert sajtot, majd a pulykapogácsát és visszafele ugyanígy.
  • Friss salátával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Elkészítési idő: kb. 45 perc

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom egy darabban (8 esetében):

Energia 147,5 kcal/616,6 kJ
Fehérje 13,4 g
Zsír 8,5 g
Szénhidrát 3,3 g
Élelmi rost 0,4 g

A céklás pulykaburger gluténmentes receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.

Étteremben szeretne gluténmentes hamburgert enni, nekik ajánljuk gluténmentes hamburger tesztsorozatunkat:

gluténmentes hamburgerek tesztje

Kategória: , , ,