Céklás pulykaburger- különleges vacsoraötlet
Egy fasírt is lehet különleges mind ízét, mind állagát, mind színét illetően. Ezt a hamburgerpogácsát most céklával gazdagítottuk, hogy ízvilága különlegesebb, tápértéke pedig magasabb legyen!
Hozzávalók 8 kisebb db-hoz:
- 500 g darált pulykamell
- 1 közepes méretű vöröshagyma (kb. 80 g)
- só, bors
- fokhagyma-granulátum
- 1 kis teáskanál pirospaprika
- 2 közepes méretű cékla (kb. 300 g)
- olaj a sütéshez (kb. 20 g)
Elkészítés:
-
A céklát héjastul tegyük fel főni. Villával ellenőrizzük mikor puhul meg teljesen. Szűrjük le, majd ha kihűlt, húzzuk le a héját. Villával vagy turmixgéppel pürésítsük le.
- Keverjük a céklapüréhez a darált pulykát, az apróra vágott hagymát és a fűszereket majd jól dolgozzuk össze.
- Kezünkkel formázzunk belőle 8 kisebb tenyérnyi kb. ujjnyi vastag korongokat és felforrósított olajon közepes lángon süssük készre mindkét oldalát.
- Az összeállításhoz vegyünk egy-egy bevált gluténmentes zsömlét, kenjük meg vékonyan sajtkrémmel, tegyünk bele salátaleveleket, camembert sajtot, majd a pulykapogácsát és visszafele ugyanígy.
- Friss salátával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom egy darabban (8 esetében):
Energia | 147,5 kcal/616,6 kJ |
Fehérje | 13,4 g |
Zsír | 8,5 g |
Szénhidrát | 3,3 g |
Élelmi rost | 0,4 g |
A céklás pulykaburger gluténmentes receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
Étteremben szeretne gluténmentes hamburgert enni, nekik ajánljuk gluténmentes hamburger tesztsorozatunkat:
- Recept címke: bors cékla étolaj fokhagyma gluténmentes hamburger paprika pulykamell só street food vöröshagyma