Churros – gluténmentes változatban, hozzáadott cukor nélkül
A spanyol finomságot ezúttal úgy készítettük el, hogy cukorbetegek is fogyaszthassák. A barna rizsliszt lassú felszívódású, így annak használata beépíthető az étrendbe.
- 2,5 dl víz
- 2 db tojás
- 10 dkg margarin
- csipet só
- 2 evőkanál édesítő (1:4)
- 15 dkg Naturbit barna rizsliszt
- fahéj
- csokiszósz
- étolaj a sütéshez
Elkészítés:
- A vizet a sóval, édesítővel és margarinnal felforraljuk, majd belekeverjük a lisztet, alaposan kikeverjük, egész addig, amíg a lábas falától el nem válik.
- Hagyjuk, hogy kihűljön, majd belekeverjük a tojást (vagy össze is lehet turmixolni vele).
- Habzsákba vagy kinyomóba tesszük, és forró olajba csíkokat nyomunk, megsütjük.
- Édesítős fahéjba forgatjuk, majd mártsuk csokiszószba.
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi szint: közepes
* Adagok száma: nagyságtól függ.
Tápanyagtartalom | az egészben | 25 db. esetén 1 db. Churrosban |
Energia | 6726 kJ /1609 kcal | 269 kJ / 64 kcal |
Zsír | 102,2 g | 4,1 g |
amelyből telített zsírsavak | 36,3 g | 1,5 g |
Szénhidrát | 137,7 g | 5,5 g |
amelyből cukrok | 17,2 g | 0,7 g |
Rost | 4,1 g | 0,2 g |
Fehérje | 23,0 g | 0,9 g |
Só | 3,4 g | 0,14 g |
A gluténmentes Churros recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: barna rizsliszt csokiszósz édesítőszer étolaj glutén és tejmentes gluténmentes churros IR barát GM receptek margarin őrölt fahéj só tojás víz