Citromos mákos gluténmentes muffin
Villámgyors édességet szeretnénk? Készítsük gluténmentes muffinokat értékes hozzávalókból. Nagyszerű ötlet ebéd utáni desszertnek, de akár tízóraira/uzsonnára is csomagolhatjuk.
- 100 g kölesliszt
- 100 g barna rizsliszt
- 30 g * 4:1 édesítő (ízlés szerint lehet több is)
- 40 g mák
- 1 teáskanál gluténmentes sütőpor
- 2 citrom kifacsart leve és reszelt héja
- 50 g szobahőmérsékletű ** vaj
- 175 g natúr ** joghurt
- 3 közepes méretű (M-es) tojás
* 1 adag édesítőszer 4 adag cukor édesítő erejének felel meg.
Elkészítés:
- A sütőt melegítsük elő 160 °C fokra.
- A száraz hozzávalókat mérjük ki, majd keverjük össze.
- Adjuk hozz a reszelt citromhéjat, a citrom kifacsart levét, az enyhén megolvasztott vajat, valamint a joghurtot és keverjük simára.
- A tojásokat mossuk meg, majd üssük fel és a sárgáját, fehérjét együtt verjük habosra, majd óvatosan forgassuk hozzá a tésztához.
- A muffinformákat béleljük ki papírral, majd adagoljuk bele a tésztát.
- Tegyük a sütőbe a muffinokat majd 15 perc alatt süssük készre. Tűpróbával ellenőrizzük.
- Hagyjuk kihűlni, majd tálalhatjuk is. Frissen felvert tejszínhabot is kínálhatunk hozzá.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Elkészítési idő: kb. 25 perc
Nehézségi szint: haladó
TIPP: ** laktózérzékenyek használhatnak laktózmentes tejtermékeket is.
Tápanyagtartalom egy darabban (4 és 6 db esetében):
Energia | 153,5 kcal/641,7 kJ |
Fehérje | 3,8 g |
Zsír | 9,1 g |
Telített zsír | 3 g |
Szénhidrát | 13 g |
Ebből cukor | 1 g |
Élelmi rost | 1 g |
A mákos gluténmentes muffin receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
- Recept címke: 30 perc alatt barna rizsliszt citrom édesítőszer joghurt kölesliszt mák muffin receptek sütőpor tojás vaj