Csicseris gluténmentes zsemle
Egy jó gluténmentes zsemle széleskörűen felhasználható a háztartásban. Reggelire, vacsorára szendvicsek készítésére, tízóraihoz de kenyér helyett is fogyaszthatjuk.
- 50 dkg Glutenix csicseris gluténmentes kenyérpor
- 480 ml víz
- 20 g gluténmentes élesztő
- 12 g só
Elkészítés:
- A gluténmentes lisztet és a sót egy tálba tesszük, elkeverjük
- A vízben feloldjuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a liszthez és jó alaposan kikeverjük
- 12 db. zsemleformát készítünk és szilikonos muffin formába tesszük
- Meleg helyen kelesztjük még 30 percig
- 200 °C fokon, kb. 25 perc alatt megsütjük
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 60 perc
Tápanyagtartalom | az egészben | 12 db. esetén 1 zsemlében |
Energia | 1720 kcal / 7189 kJ | 144 kcal / 602 kJ |
Fehérje | 9,2 g | 0,8 g |
Zsír | 2,3 g | 0,2 g |
amelyből telített zsírsavak | 4,5 g | 0,4 g |
Szénhidrát | 405,1 g | 33,8 g |
amelyből cukrok | 19,5 g | 1,6 g |
Rost | 24,1 g | 2,0 g |
A gluténmentes zsemle recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: élesztő glutén és tejmentes Glutenix csicseri gluténmentes kenyérpor gluténmentes zsemle lisztkeverék só tej - tojás - gluténmentes uzsonna és tízórai víz