Csőben sült fenyőmagtallér
- 2 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 60 g fenyőmag
- 4 evőkanál olívaolaj
- 400 ml * tej
- 150 g kukoricaliszt
- 1 csokor petrezselyem
- só, bors
- 4 paradicsom
- 200 g * kecskesajt
Elkészítés:
- tisztítsa meg a hagymát és fokhagymát, majd vágja finomra
- 2 evőkanál olívaolajat hevítsen fel egy serpenyőben és párolja meg benne a hagymát és fokhagymát, majd pirítsa hozzá a fenyőmagot is
- adja hozzá a tejet és forralja fel
- ha a tej forrni kezd, adagolja hozzá folyamatos keverés mellett a kukoricalisztet, hogy az megduzzadjon
- mossa meg és aprítsa fel a petrezselymet, és keverje bele a tésztába, és a fűszerezze tovább ízlése szerint
- hagyja kihűlni a masszát, majd, ha kihűlt masszából benedvesített kézzel formázzon egy hengert
- hagyja, kb. 1 órán keresztül hűlni majd 2 cm vastag tallérokat szeleteljen belőle
- a maradék olajat hevítse fel és abban süsse meg a tallérok mindkét oldalát, kb.: 2-2 perc alatt
- közben mossa meg a paradicsomot, távolítsa el a szárát, szeletelje fel
- ha megsültek a tallérok, tegye őket egy sütőpapírral kibélelt tepsire
- mindegyik tallérra helyezzen 1-1 szelet paradicsomot, fedje be kecskesajttal
- tegye be a sütőbe, és grillezze rá a sajtot
A csőben sült fenyőmagtallér gluténmentes receptet a dzg-online.de bocsátott a rendelkezésünkre.
Ez a recept volt 2013 augusztusának gluténmentes receptje a Német Cöliákia Társaság weboldalán.
* Együttes cöliákia és laktózintolerancia esetén laktózmentes tejjel és sajttal is elkészíthető.
- Recept címke: fenyőmag fokhagyma kukoricaliszt olívaolaj paradicsom petrezselyem sajt tej vöröshagyma