Csokis ajándékkeksz – Újabb mutatós ehető ajándékötlet
Mi mi már nagyon karácsonyi lázban égünk! Készítsünk mandulás aprósüteményt kicsit más köntösben! Variálhatjuk természetesen más formákkal is és természetesen elkészíthetjük cukormentes, laktózmentes változatban is!
Hozzávalók kb. 10 darabhoz:
- fél adag mandulás aprósütemény tészta a korábbi receptünk szerint.
- 100 g gluténmentes étcsokoládé
- kevés vaj
Elkészítés:
- A mandulás aprósüteményt a leírtak alapján készítsük el, majd hagyjuk jól kihűlni.
- A csokoládét vízgőz felett olvasszuk fel a vajjal együtt, majd öntsük a formába és tegyük a hűtőbe minimum 15 percre. Egy kevés csokoládét hagyjunk meg, hogy össze tudjuk ragasztani a csokikekszet a mandulás kekszekkel.
- Ha kihűlt a mandulás keksz, kenjük meg az olvasztott csokoládéval (ha megszilárdult közben, melegítsük fel újra), majd “ragasszuk” rá a csokilapokat.
- Tegyük vissza a hűtőbe dermedni, majd csomagolhatjuk is!
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Elkészítési idő: kb. 1,5 óra
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom 1 db-ban 10 esetében:
Energia | 205,6 kcal/859,2 kJ |
Fehérje | 3,1 g |
Zsír | 12,8 g |
Szénhidrát | 18 g |
Élelmi rost | 0,5 g |
A receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
- Recept címke: gluténmentes étcsokoládé gluténmentes keksz karácsonyi GM receptek keksz pecsételhető keksz