Csokis, diós gluténmentes keksz
Feldobja a karácsonyi hangulatot és vendégvárónak is remek egy diós csokis gluténmentes keksz. Olcsón elkészíthető, hiszen alapja rizsliszt.
- 12 dkg rizsliszt
- 6 dkg dió,
- 4 g GM sütőpor
- 1,5 evőkanál édesítő (*1:4)
- 1 db közepes méretű (M-es) tojás
- 5 dkg margarin (vagy vaj)
- 4 – 5 dkg olvasztott Mester Család diabetikus étbevonó
- rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés
- A diót ledaráljuk.
- Az alapanyagokat egy tálban jó alaposan összedolgozzuk, majd 30 percet pihentetjük.
- Rizslisztes lapon átdolgozzuk, kinyújtjuk.
- Kiszaggatjuk, és pecsétnyomóval díszítjük.
- Sütőpapíros tepsire tesszük és 180 °C fokon kb. 8-12 perc alatt megsütjük.
- Ha kihűlt, az egyik oldalát csokiba mártjuk, majd hagyjuk megszáradni.
Nehézségi szint: könnyű
Elkészítési idő: 70 perc
Tápanyagtartalom | az egészben | 12 db. esetén 1 db. gluténmentes kekszben |
Energia | 1564 kcal / 6538 kJ | 130 kcal / 545 kJ |
Fehérje | 24,3 g | 2,0 g |
Zsír | 102,5 g | 8,5 g |
amelyből telített zsírsavak | 20,1 g | 1,7 g |
Szénhidrát | 124,6 g | 10,4 g |
amelyből cukrok | 2,1 g | 0,2 g |
Rost | 4,4 g | 0,4 g |
A diós gluténmentes keksz tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin, weboldalunk dietetikusa végezte el.
- Recept címke: dió édesítőszer étbevonó glutén és tejmentes gluténmentes keksz karácsonyi GM receptek margarin pecsételhető keksz reggeli rizsliszt sütőpor tojás uzsonna és tízórai vaj