Csupa csoki muffin
Sára lányom előszeretettel visz az iskolába uzsonnára muffint és persze a legnagyobb kedvence a csokis.
TIPP 1: Én általában megsütök egy nagyobb adagot, akár duplát, és ha kihűl, zacskóba mehet is a fagyasztóba.
Ebből a mennyiségből 20 db gluténmentes csokis muffin lesz
- 150 g Doves farm önkelesztő liszt
- 150 g Vénusz margarin picit felolvasztva
- 150 g kristálycukor
- 2 db „M-es” méretű tojás
- 3 evőkanál baracklekvár
- 50 g holland kakaó
- 70 g apró darabra vágott gluténmentes étcsoki
Elkészítés:
- A hozzávalókat egy keverő tálban alaposan elkeverjük, majd muffin formába kanalazzuk a sütő háromnegyed részéig.
- 180 °C-ra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
TIPP 2: a muffin más gluténmentes sütemény liszttel, illetve rizsliszttel is elkészíthető, de ebben az esetben 6 g sütőport tegyünk hozzá!
Tápanyagtartalom | az egészben | 20 muffin készítésekor 1 db gluténmentes muffinban |
Energia | 2749 kcal / 11463 kJ | 137 kcal / 571 kJ |
Fehérje | 35,2 f | 1,8 g |
Zsír | 130,0 g | 6,5 g |
amelyből telített zsírsavak | 49,7 g | 2,5 g |
Szénhidrát | 340,5 g | 17,0 g |
amelyből cukrok | 212,3 g | 10,6 g |
Rost | 2,1 g | 0,1 g |
A csupa csoki gluténmentes muffin recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: cukor Doves farm lisztkeverék glutén és tejmentes gluténmentes étcsokoládé kakaópor lisztkeverék margarin muffin receptek sárgabarack lekvár tojás uzsonna és tízórai