Gluténmentes cukkinibundás airfryerben sült csirkecombfilé
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes cukkinibundás airfryerben sült csirkecombfilé bővült.
Többször szembejött velem mostanság a Borzas Kata receptje. Nem szerettem volna olajban kisütni a csirkecombokat, így esett a választásom az airfryerre. Volt itthon cukkini is, így jött az ötlet, hogy burgonya helyett cukkinit reszeljek és úgy bundázzam be a húsokat. Végeredmény fantasztikus lett.
Hozzávalók (4 szelet):
- kb. 500 g filézett csirekecomb filé (4 darab volt ez nekem)
- 3 evőkanál Mester Család sült csirke fűszersó
- 2 evőkanál olívaolaj
Forgatáshoz:
- 3 evőkanál rizsliszt
Bundához:
- 160 g cukkini
- 2 cikk fokhagyma lereszelve
- 1 teáskanál só
- ízlés szerint frissen őrölt bors
- ízlés szerint frissen összevágott petrezselyem
- 2 db M-es méretű tojás
- 5-6 evőkanál Naturbit Basic Mix liszt (sűrű palacsintatészta állagot kapjunk)
Sütéshez:
- 2-3 evőkanál napraforgó étolaj
A gluténmentes cukkinibundás airfryerben sült csirkecombfilé elkészítése:
- A csirkecombot pácoljuk be a fűszersóval és az olíva olajjal.
- Érdemes akár egy egész éjszakát is pácolni hagyni a húst.
- A cukkinit reszeljük le.
- Nem kell kifacsarni a levét.
- Üssük bele a tojást.
- Adjuk hozzá a fűszereket is.
- Keverjük össze.
- Adjuk hozzá a lisztet fokozatosan.
- Sűrű, palacsintatészta állagot kell kapjunk végeredményképp.
- Forgassuk bele a húsokat.
- Az airfryer alját béleljük ki sütőpapírral.
- Vékony rétegben kenjük le napraforgó étolajjal.
- Tegyük bele a húsokat.
- Kapcsoljuk 180 C-ra, kb. 31-35 percre.
- Érdemes megforgatni a húst félidőben.
- Sütési idő lejárta előtt pedig a húst ellenőrizzük.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: kb. 1 óra
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes cukkinibundás airfryerben sült csirkecombfilé tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: bors csirkecomb cukkini főétel fokhagyma It's us Naturbit Basic Mix olívaolaj petrezselyem rizsliszt só tojás