Cukkinifasírt – gluténmentes recept
- 600 g reszelt cukkini (kb. 1 nagy cukkini lereszelve)
1 tk. só - 2 evőkanál * tehéntúró (40 g)
- 80 g reszelt *gouda sajt
- 1 db közepes (M-es) méretű tojás
70 g rizsliszt - 2-3 dl étolaj (a sütéshez)
Elkészítés:
- Az alaposan megmosott cukkinit apró-lyukú reszelőn lereszeljük, megszórjuk kb. 1 teáskanál sóval és 20 percig állni hagyjuk.
- Ekkor alaposan kinyomkodjuk belőle a vizet és egy tálba tesszük.
- Hozzáadjuk a tojást, a reszelt sajtot, a túrót és a rizslisztet és összekeverjük, kézzel összegyúrjuk. (Ha nem áll össze, mert esetleg a cukkini még mindig levet ereszt, akkor adhatunk hozzá még néhány evőkanál rizslisztet.)
- Az így kapott masszából kis gombócokat formázunk és tenyérrel enyhén kilapítjuk őket, majd a felhevített olajban kisütjük.
Elkészítési idő: 50 perc (pihentetéssel együtt)
Nehézségi szint: könnyű
Tápanyagtartalom 1 db-ra vetítve 20 db készítésekor
Energia | 124 kcal / 519 kJ |
Fehérje | 2,4 g |
Zsír | 10,6 g |
Szénhidrát | 4,5 g |
Élelmi rost | 0,4 g |
A gluténmentes cukkinifasírt tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel, Dékei Zóra, weboldalunk dietetikusa végezte el.
* Laktózintolerancia esetén laktózmentes túrót és laktózmentes sajtot is lehet használni!
- Recept címke: cukkini cukkinifasírt étolaj gluténmentes fasirt receptek gouda sajt húsvéti receptek IR barát GM receptek rizsliszt tojás túró