Cukkinis gluténmentes lapcsánka recept Tünditől
A lapcsánka egy klasszikus recept, van aki tócsniként ismeri. Vezendi Tündi cukkinivel és tőle megszokott módon kukoricaliszttel készítette el:
- 3 db kisebb cukkini (1-1,5 kg )
- 30 dkg kukoricaliszt
- 5 gerezd fokhagyma
- 3-4 dkg só
- őrölt bors ízlés szerint
- 4 dl étolaj a sütéshez
- víz kb. 2-3 dl
Elkészítés:
- A cukkiniket meghámozom és nagylyukú reszelőn lereszelem.
- A fokhagymát megpucolom és fokhagymanyomón belenyomom a reszelt cukkinibe.
- Teszek hozzá sót, borsot, kukoricalisztet és annyi vizet, hogy ne legyen nagyon folyós.
- Forró olajban kanállal adagolva kisütöm.
Elkészítési idő, kb; 40 perc
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom | az egészben 1,5 kg cukkinivel |
4 főre 1 adagban (kb. 18 dkg) |
Energia | 2143 kcal / 8958 kJ | 535 kcal / 2239 kJ |
Fehérje | 39,1 g | 9,8 g |
Zsír | 88,1 g | 22,0 g |
amelyből telített zsírsavak | 9,4 g | 2,4 g |
Szénhidrát | 283,8 g | 70,8 g |
amelyből cukrok | 42,3 g | 10,6 g |
Rost | 27,0 g | 6,8 g |
A gluténmentes lapcsánka recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: beré bors cukkini étolaj fokhagyma kukoricaliszt lapcsánka só tócsni Vezendi Tündi gluténmentes receptjei víz