Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Cukkinis gluténmentes lapcsánka recept Tünditől

A lapcsánka egy klasszikus recept, van aki tócsniként ismeri. Vezendi Tündi cukkinivel és tőle megszokott módon kukoricaliszttel készítette el:

lapcsánka gluténmentes recept, tócsniHozzávalók (4-6 fő részére):

  • 3 db kisebb cukkini (1-1,5 kg )
  • 30 dkg kukoricaliszt
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 3-4 dkg só
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 4 dl étolaj a sütéshez
  • víz kb. 2-3 dl

Elkészítés:

  • A cukkiniket meghámozom és nagylyukú reszelőn lereszelem.
  • A fokhagymát megpucolom és fokhagymanyomón belenyomom a reszelt cukkinibe.
  • Teszek hozzá sót, borsot, kukoricalisztet és annyi vizet, hogy ne legyen nagyon folyós.
  • Forró olajban kanállal adagolva kisütöm.

Elkészítési idő, kb; 40 perc

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom az egészben
1,5 kg cukkinivel
4 főre 1 adagban
(kb. 18 dkg)
Energia 2143 kcal / 8958 kJ 535 kcal / 2239 kJ
Fehérje 39,1 g 9,8 g
Zsír 88,1 g 22,0 g
  amelyből telített zsírsavak 9,4 g 2,4 g
Szénhidrát 283,8 g 70,8 g
  amelyből cukrok 42,3 g 10,6 g
Rost 27,0 g 6,8 g

A gluténmentes lapcsánka recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

Kategória: , , ,