Diós gluténmentes linzer édesítőszerrel, tejmentesen
Vendégvárónak vagy akár tízóraira vagy reggel egy forró ital mellé is kiváló választás gluténmentes diós linzer receptünk.
Hozzávalók: 28 db-hoz
- 20 dkg Castello free from gluten – gluténmentes lisztkeverék
- csipet só
- 1 evőkanál édesítő (* 1:4)
- 1 db. közepes méretű (M-es) tojás
- 11 dkg margarin
- 5 dkg darált dió
- rizsliszt a nyújtáshoz
* 1 adag édesítőszer 4 adag cukor édesítő erejének felel meg.
Krém
- 4 dkg puha margarin
- 10 dkg darált dió
- ízlés szerint édesítő
Elkészítés:
- Az alapanyagokat egy nagyobb tálban jó alaposan összedolgozzuk, majd 30 percet a hűtőben pihentetjük.
- Rizslisztes lapon kinyújtjuk, szaggatjuk és 180 °C fokos sütőben kb. 8-10 perc alatt megsütjük.
- A diót kikeverjük az édesítővel és margarinnal, majd „kinyomóba” (habzsák) tesszük, és a linzerek közepébe nyomunk belőle.
- Dió darabkával díszíthetjük.
Nehézségi szint: könnyű
Elkészítési idő: kb. 60 perc
Receptünk tejmentes így laktózérzékenyek és tejfehérje allergiások egyaránt beépíthetik gluténmentes diétájukba!
Tápanyagtartalom | az egészben | 28 darab esetén 1 linzerben |
Energia | 3164 kcal / 13288 kJ | 113 kcal / 475 kJ |
Fehérje | 44,2 g | 1,6 g |
Zsír | 224,0 g | 8,0 g |
amelyből telített zsírsavak | 85,1 g | 3,0 g |
Szénhidrát | 219,4 g | 7,8 g |
amelyből cukrok | 6,8 g | 0,2 g |
Rost | 20,1 g | 0,7 g |
A gluténmentes diós linzer recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: Castello gluténmentes liszt dió édesítőszer glutén és tejmentes linzer receptek lisztkeverék margarin rizsliszt só tojás uzsonna és tízórai