Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Diós gluténmentes nudli – hajdinaliszttel, édesítőszerrel

A nudli egy igazi magyar klasszikus recept. Olcsó és aránylag gyorsan, sőt változatosan el is készíthető és nem utolsó sorban finom is.

Hozzávalók: 3 adagdiós nudli gluténmentesen - recept

  • 25 dkg burgonya
  • csipet só
  • 1 kávéskanál édesítő (* 1:4)
  • 1 db közepes méretű (M-es) tojás
  • 13 dkg hajdinaliszt
  • 7,5 dkg darált dió, 1 evőkanál édesítővel (ízlés szerint) elkeverve
  • 1 evőkanál étolaj

* 1 adag édesítőszer 4 adag cukor édesítő erejének felel meg.

Elkészítés

  • A burgonyát megfőzzük, majd villával összetörjük.
  • Megvárjuk, míg kihűl, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot, jó alaposan kidolgozzuk
  • 3 részre osztjuk, kisodorjuk és feldaraboljuk.
  • Forró, lobogó vízben (ebbe tegyünk 1 evőkanál k olajat) kifőzzük.
  • Édesítős dióba forgatjuk

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: kb. 35 perc

Tápanyagtartalom az egészben 3 adag esetén
1 adagban nudliban
Energia 1460 kcal / 6258 kJ 4860 kcal / 2041 kJ
Fehérje 35,6 g 11,9 g
Zsír 74,8 g 24,9 g
  amelyből telített zsírsavak 9,0 g 3,0 g
Szénhidrát 150,9 g 50,3 g
  amelyből cukrok 13,9 g 4,6 g
Rost 17,3 g 5,8 g

A gluténmentes diós nudli recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes diós nudli recept

gluténmentes diós nudli recept

Inkább a mákos nudlit szereti? Itt megtalálja!

 

Kategória: , , , ,