Diós gluténmentes nudli – hajdinaliszttel, édesítőszerrel
A nudli egy igazi magyar klasszikus recept. Olcsó és aránylag gyorsan, sőt változatosan el is készíthető és nem utolsó sorban finom is.
- 25 dkg burgonya
- csipet só
- 1 kávéskanál édesítő (* 1:4)
- 1 db közepes méretű (M-es) tojás
- 13 dkg hajdinaliszt
- 7,5 dkg darált dió, 1 evőkanál édesítővel (ízlés szerint) elkeverve
- 1 evőkanál étolaj
* 1 adag édesítőszer 4 adag cukor édesítő erejének felel meg.
Elkészítés
- A burgonyát megfőzzük, majd villával összetörjük.
- Megvárjuk, míg kihűl, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot, jó alaposan kidolgozzuk
- 3 részre osztjuk, kisodorjuk és feldaraboljuk.
- Forró, lobogó vízben (ebbe tegyünk 1 evőkanál k olajat) kifőzzük.
- Édesítős dióba forgatjuk
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Tápanyagtartalom | az egészben | 3 adag esetén 1 adagban nudliban |
Energia | 1460 kcal / 6258 kJ | 4860 kcal / 2041 kJ |
Fehérje | 35,6 g | 11,9 g |
Zsír | 74,8 g | 24,9 g |
amelyből telített zsírsavak | 9,0 g | 3,0 g |
Szénhidrát | 150,9 g | 50,3 g |
amelyből cukrok | 13,9 g | 4,6 g |
Rost | 17,3 g | 5,8 g |
A gluténmentes diós nudli recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
Inkább a mákos nudlit szereti? Itt megtalálja!
- Recept címke: burgonya dió édesítőszer étolaj glutén és tejmentes gluténmentes nudli hajdinaliszt só tojás