Édesburgonyás gluténmentes tócsni tojás nélkül készítve
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gyors gluténmentes tócsni ötlettel bővült.
Sokat gondolkoztam, vajon lehet-e tojás nélkül tócsnit készíteni? Ha már megoldottam ezt a problémát, jött a következő gondolat? Liszt helyett gluténmentes zabpehely? Esetleg burgonya helyett édesburgonya? Természetesen a tócsnira jellemző fokhagyma, só, és bors is került ebbe az új fajta tócsniba.
Hozzávalók (10 db kis gluténmentes tócsnihoz):
- 280 g édesburgonya
- 100 g gluténmentes zabpehely
- 2,5 evőkanál chiamag ledarálva
- 10 evőkanál forró víz
- 1,5 teáskanál só
- 2 cikk fokhagyma
- ízlés szerint bors
sütéshez:
- napraforgó étolaj
A glutén- és tojásmentes édesburgonyás tócsni elkészítése:
- A chiamagot daráljuk le, majd adjuk hozzá a forró vizet. Ez pár perc után olyan állagú lesz, mint a tojás. (ez fogja majd össze a tócsninkat)
- Az édesburgonyát lereszeljük kis lyukú reszelőn, a fokhagymával együtt.
- Adjuk ehhez a gluténmentes zabpelyhet és a chiamag tojás pótlót is, a sóval együtt.
- Keverjük össze alaposan.
- Most evőkanállal készítettem kis tócsnikat, melyeket hasonlóan a normálhoz, forró olajban sütöttem ki.
- A kisült tócsnikat tegyük papírtörlő kendőre, hogy a felesleges étolajat felszívja.
- Most rántott gombafejekkel, és párolt brokkolival tálaltam.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Tápanyagtartalom | az egészben | 1 db. édesburgonyás gluténmentes tócsniban |
Energia | 3626 kJ /864 kcal | 362 kJ / 85 kcal |
Zsír | 37,9 g | 3,7 g |
amelyből telített zsírsavak | 5,0 g | 0,5 g |
Szénhidrát | 105,9 g | 10,6 g |
amelyből cukrok | 12,2 g | 3,1 g |
Rost | 21,8 g | 5,5 g |
Fehérje | 19,0 g | 1,9 g |
Só | 4,51 g | 1,13 g |
A gluténmentes édesburgonyás tócsni recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin, dietetikus végezte el.
- Recept címke: 30 perc alatt bors chia mag édesburgonya főétel fokhagyma glutén és tejmentes gluténmentes zabpehely ivóvíz köret só sós tej - tojás - gluténmentes tócsni tojásmentes