Élesztő mentes, burgonyás laktóz- és gluténmentes lángos
Iri mama egy újabb gluténmentes lángos receptet készítettm, ami ráadásul laktózmentes és élesztőmentes is:
Ez az egyik legfinomabb lángos receptem. Másik nagy előnye hogy nem kell keleszteni, tejmentesen is elkészíthető. Hihetetlenül finom, puha. Szívből ajánlom mindenkinek.
Hozzávalók (6 db Ø 20 cm lángoshoz):
- 150g Schär baking mix gluténmentes lisztkeverék (régi nevén Schär mix it )
- 150 g Schär mix B liszt gluténmentes lisztkeverék
- 5 g gluténmentes sütőpor
- 5 g só
- 7 g útifűmaghéj (psylliun rost)
- 40 g étolaj
- 210 g natúr laktózmentes joghurt
- 1 db M-es közepes méretű tojás
- 160 g langyos víz
- 10 g burgonya pehely
Az élesztőmentes gluténmentes lángos elkészítése:
- Száraz hozzávalókat tálba mérem, elkeverem.
- Beleteszem a joghurtot, olajat, tojást. Kanállal keverem ki, lágy tésztát kell kapni.
- Végül a langyos vízzel, egy a nokedlitől kicsit sűrűbb, de lágy tésztát keverek. Pillanatok alatt elkészíthető.
- Egy serpenyőben olajat melegítek. Tésztát olajos lapon, 6 részre osztom, 20 cm-es körre nyújtom.
- Közepes hőfokon aranyszínűre sütöm. Gyorsan sül, nem szívja magába az olajat.
- Azonnal fogyasztható, pihe puha, lyukacsos szerkezetű mint a kelesztett 🙂.
- 30 perc alatt kezdéstől a tálalásig elkészült.
Jó étvágyat kívánok!
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi szint: kezdő, könnyen elkészítehő
Lángos receptünk laktózmentes és élesztőmentes így össztett diéa esetén is beépíthető a gluténmentes étrendbe.
- Recept címke: 30 perc alatt burgonyapehely étolaj glutén- és élesztőmentes gyors lángos lisztkeverék psyllium rost (útifűmaghéj) reggeli Schär Mix B Schär Mix it / Schär baking mix só street food sütőpor tejmentes tojás víz