Epres balzsamecetes saláta, pulykamellel
KolosFreeFood gluténmentes receptválogatásunk legújabb gyöngyszeme:
Ha lassan is, de beindul az eperszezon. Az epret nem csak édességben szoktam felhasználni, hanem salátákat is ízesítek vele. A balzsamecetes saláta mellé kifejezetten jól illik az eper édeskés íze. A pulykamellet pedig nagyon szeretem, könnyű belőle elkészíteni egy könnyű ebédet, vagy akár egy vacsorát. Mivel kuktában készítettem el a húst, a főzőlevét felhasználtam egy tárkonyos burgonyás leveshez.
Hozzávalók:3 főre
- 500 g pulykamellfilé
- 2,5 l víz
- 2 evőkanál ligamargarin
- 3 evőkanál Lucullus sültcsirkecsirke fűszerkeverék
- 200 g vegyes zöldségkeverék
- 8-10 szem eper
- 1 teáskanál porcukor
- 2-3 evőkanál balzsamecet (ízlés szerint)
- 1 evőkanál extraszűz olíva olaj
Elkészítés:
- A pulykamellet kuktában pároljuk puhára. A kukta sípoló hangja után kb. 20-25 percet kell főzni
- A megmaradt levet használjuk fel leveshez!
- A pulykamellet, ha már kihűlt szórjuk be a fűszerkeverékkel, majd szeleteljük egyforma nagyságúakra
- A ligamargarinon kicsit átpirítjuk a hússzeleteket
- Ha készen van, pihentetjük a húst, amíg elkészül a saláta
- A kész salátakeverékhez adjuk a porcukrot, sót, olajat és keverjük össze
- A megmosott eperszemeket negyedeljük, és a kész salátára tesszük, mellé pedig a pulykamell szeleteket
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: könnyű
Elkészítési idő: 45 perc
Tápanyagtartalom | az egészben | 1 adagban |
Energia | 4427 kJ / 1054 kcal | 1478 kJ / 352 kcal |
Zsír | 44,3 g | 14,8 g |
amelyből telített zsírsavak | 12,5 g | 4,2 g |
Szénhidrát | 33,1 g | 11,0 g |
amelyből cukrok | 23,8 g | 7,9 g |
Rost | 7,2 g | 21,6 g |
Fehérje | 123,6 g | 41,2 g |
Só | 1,65 g | 5,55 g |
A gluténmentes epres saláta recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: balzsamecet eper glutén és tejmentes margarin olívaolaj porcukor pulykamell sültcsire fűszerkeverék tej - tojás - gluténmentes tojásmentes vegyes zöldség víz