Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Fahéjas gluténmentes mézeskalács dióval és csokival

Karácsonyi gluténmentes sütemény recept: gluténmentes mézeskalács. A karácsony elmaradhatatlan eleme a mézeskalács. Készítsük el gluténmentesen!

gluténmentes mézeskalács recept dióvalHozzávalók: 20 db-hoz

* 1 adag édesítőszer 4 adag cukor édesítő erejének felel meg.

Elkészítés:

  • Az alapanyagokat egy tálban alaposan összedolgozzuk,
  • Rizslisztes lapon kinyújtjuk és kiszaggatjuk (tetszőleges formára).
  • Sütőpapíros tepsire tesszük
  • 180 °C fokos sütőben kb. 8-10 perc alatt megsütjük.
  • Ha kihűlt, akkor olvasztott csokiba mártjuk és dióval díszítjük.

Nehézségi szint: könnyű

Elkészítési idő: 40 perc

Tápanyagtartalom az egészben 20 db. esetén 1 db. mézeskalácsban
Energia 3050 kcal / 12810 kJ 152 kcal / 638 kJ
Fehérje 38,7 g 1,9 g
Zsír 147,5 g 7,4 g
  amelyből telített zsírsavak 52,6 g 2,6 g
Szénhidrát 370,6 g 18,5 g
  amelyből cukrok 93,2 g 4,7 g
Rost 29,3 g 1,5 g

A gluténmentes mézeskalács recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin, weboldalunk dietetikusa végezte el.

gluténmentes mézeskalács recept dióval

gluténmentes mézeskalács recept

Kategória: ,