Fahéjas gluténmentes mézeskalács dióval és csokival
Karácsonyi gluténmentes sütemény recept: gluténmentes mézeskalács. A karácsony elmaradhatatlan eleme a mézeskalács. Készítsük el gluténmentesen!
- 15 dkg Mester Család mézes gluténmentes süteményliszt
- 15 dkg Mester Család süteményliszt
- 1 evőkanál édesítő (* 1:4)
- 3 g gluténmentes sütőpor
- 12 dkg méz
- 10 dkg margarin
- 1 evőkanál fahéj
- 5-10 dkg darált dió
- 8 – 10 dkg olvasztott étcsokoládé
- rizsliszt a nyújtáshoz
* 1 adag édesítőszer 4 adag cukor édesítő erejének felel meg.
Elkészítés:
- Az alapanyagokat egy tálban alaposan összedolgozzuk,
- Rizslisztes lapon kinyújtjuk és kiszaggatjuk (tetszőleges formára).
- Sütőpapíros tepsire tesszük
- 180 °C fokos sütőben kb. 8-10 perc alatt megsütjük.
- Ha kihűlt, akkor olvasztott csokiba mártjuk és dióval díszítjük.
Nehézségi szint: könnyű
Elkészítési idő: 40 perc
Tápanyagtartalom | az egészben | 20 db. esetén 1 db. mézeskalácsban |
Energia | 3050 kcal / 12810 kJ | 152 kcal / 638 kJ |
Fehérje | 38,7 g | 1,9 g |
Zsír | 147,5 g | 7,4 g |
amelyből telített zsírsavak | 52,6 g | 2,6 g |
Szénhidrát | 370,6 g | 18,5 g |
amelyből cukrok | 93,2 g | 4,7 g |
Rost | 29,3 g | 1,5 g |
A gluténmentes mézeskalács recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin, weboldalunk dietetikusa végezte el.
- Recept címke: dió édesítőszer fahéj glutén és tejmentes gluténmentes étcsokoládé gluténmentes mézeskalács receptek lisztkeverék margarin Mester Család gluténmentes süteményliszt Mester lisztkeverékek méz őrölt fahéj rizsliszt sütőpor tej - tojás - gluténmentes tojásmentes