Fehérboros-lilahagymás csirkemell
Hozzávalók a fehérboros-lilahagymás csirkemell elkészítéséhez:
- 1 kg csirkemellfilé
- 2-3 fej lilahagyma
- 2,5 dl száraz fehérbor
- só, bors
- olívaolaj
- rizs
Elkészítés:
- A csirkemellet megmossuk és felkockázzuk.
- A lilahagymát megpucoljuk, felszeleteljük és kevés olajon megdinszteljük, majd kiszedjük egy tányérra és félretesszük.
- A visszamaradó zsiradékon fehéredésig sütjük a csirkemellkockákat, közben sózzuk-borsozzuk, majd hozzáadjuk a félretett lila hagymát, felöntjük a fehérborral és együtt pároljuk 5-10 percig.
- Főtt rizzsel tálaljuk.
Gluténmentes receptgyűjtemény gluténérzékenyeknek.
- Recept címke: csirkemell fehér bor lila hagyma olívaolaj rizs