Fokhagymás szeletek
Hozzávalók:
- 7-8 szelet sertéskaraj
- 1 fej fokhagyma
- 1-2 dl olívaolaj
- só
Elkészítés:
- A fokhagymát megpucoljuk, a gerezdeket kisebb darabokra vágjuk.
- A hússzeleteket kiklopfoljuk, széleit bevagdossuk.
- Lábasban melegíteni kezdjük az olívaolajat, majd belerakjuk a hússzeleteket, megsózzuk és közepes lángon fehéredésig sütjük mindkét oldalukat.
- Felöntjük 1-1,5 liter vízzel, beleszórjuk a lábasba a fokhagymagerezdeket és fedő alatt pároljuk, amíg a hús meg nem puhul.
- Ha szükséges, közben pótoljuk a vizet. Ha megpuhult a hús, levesszük a fedőt és még kb. 20 percig sütjük.
- Krumplipürével tálaljuk.
Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi szint: kezdő
- Recept címke: főétel fokhagyma olívaolaj rövidkaraj só