Földi mandula lisztes gluténmentes palacsinta
Mai gluténmentes palacsinta receptünkben alapként barna rizslisztet és földi mandula lisztet, a jobb állag és a magasabb rosttartalom elérése miatt útifű maghéjat is használtunk. Tojás helyett tojáspótlót használtunk. Joghurt helyett tejfehérje allergiások használhatnak növényi joghurt alternatívát is.
- 12,5 dkg barna rizsliszt
- 5 dkg földi mandula liszt
- 1 evőkanál édesítő (* 1:4)
- 1 evőkanál olaj
- 3 g gluténmentes sütőpor
- 6 g tojáspótló, 4 evőkanál vízzel elkeverve
- 8 g útifűmaghéj
- étolaj a kenéshez
- tetszés szerint lekvár, joghurt (tejmentes vagy laktózmentes is lehet)
* 1 adag édesítőszer 4 adag cukor édesítő erejének felel meg.
Elkészítés:
- Az alapanyagokat jó alaposan kikeverjük, sűrű masszát kell kapnunk
- A palacsintasütőt vékonyan kiolajozzuk
- A masszából a közepére teszünk, és megsütjük, mindkét oldalát.
Tálaláshoz:
- lekvár
- gyümölcsök
- dió
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 30 perc
Tápanyagtartalom | az egészben töltelék nélkül | 4 db. sütésekor 1 darabban |
Energia | 854 kcal / 3569 kJ | 213 kcal / 903 kJ |
Fehérje | 10,4 g | 2,6 g |
Zsír | 34,4 g | 8,6 g |
amelyből telített zsírsavak | 3,5 g | 0,9 g |
Szénhidrát | 119,8 g | 30,0 g |
amelyből cukrok | 9,5 g | 2,4 g |
Rost | 14,3 | 3,6 |
A gluténmentes palacsinta recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: 30 perc alatt amerikai palacsinta barna rizsliszt édesítőszer étolaj földi mandula liszt glutén és tejmentes palacsinta sütőpor tej - tojás - gluténmentes tojáspótló