Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Földi mandula lisztes gluténmentes palacsinta

Mai gluténmentes palacsinta receptünkben alapként barna rizslisztet és földi mandula lisztet, a jobb állag és a magasabb rosttartalom elérése miatt útifű maghéjat is használtunk. Tojás helyett tojáspótlót használtunk. Joghurt helyett tejfehérje allergiások használhatnak növényi joghurt alternatívát is.

földi mandulalisztes gluténmentes palacsinta receptHozzávalók: 4 palacsintához

  • 12,5 dkg barna rizsliszt
  • 5 dkg földi mandula liszt
  • 1 evőkanál édesítő (* 1:4)
  • 1 evőkanál olaj
  • 3 g gluténmentes sütőpor
  • 6 g tojáspótló, 4 evőkanál vízzel elkeverve
  • 8 g útifűmaghéj
  • étolaj a kenéshez
  • tetszés szerint lekvár, joghurt (tejmentes vagy laktózmentes is lehet)

* 1 adag édesítőszer 4 adag cukor édesítő erejének felel meg.

Elkészítés:

  • Az alapanyagokat jó alaposan kikeverjük, sűrű masszát kell kapnunk
  • A palacsintasütőt vékonyan kiolajozzuk
  • A masszából a közepére teszünk, és megsütjük, mindkét oldalát.

Tálaláshoz:

  • lekvár
  • gyümölcsök
  • dió

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 30 perc

Tápanyagtartalom az egészben töltelék nélkül 4 db. sütésekor 1 darabban
Energia 854 kcal / 3569 kJ 213 kcal / 903 kJ
Fehérje 10,4 g 2,6 g
Zsír 34,4 g 8,6 g
  amelyből telített zsírsavak 3,5 g 0,9 g
Szénhidrát 119,8 g 30,0 g
  amelyből cukrok 9,5 g 2,4 g
Rost 14,3 3,6

A gluténmentes palacsinta recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

földi mandulalisztes gluténmentes palacsinta recept

földi mandulalisztes gluténmentes palacsinta recept

Kategória: , , , , ,