Francia borsóleves kecskesajttal és mogyoróval
- 2-3 evőkanál étolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 50 dkg zöldborsó
- 25 dkg spenót levél
- 5-6 dl zöldségleves alaplé
- só, bors
- 10 dkg kecskesajt
- 10 dkg pörkölt sótlan földimogyoró
Elkészítés:
- Az olajat egy lábasban felforrósítjuk és megdinszteljük rajta a felaprított vöröshagymát.
- Hozzáadjuk a zöldborsót, 3-4 percig pirítjuk, majd beleszórjuk a spenótleveleket, ráöntünk fél dl vizet és kevergetve pároljuk néhány percig.
- Ha a spenót összeesett, felöntjük a zöldségleves alaplével, sózzuk, borsozzuk és addig főzzük, míg a borsó megpuhul.
- Ha kész, botmixerrel pürésítjük és kockákra vágott kecskesajttal és apróra vágott sótlan földimogyoróval tálaljuk.
Elkészítési idő: 40 perc
TIPP: Persze borsóleves levesünket tetszőlegesen fel lehet dobni:
- pirított gluténmentes gabonákkal
- parmezán sajtforgáccsal is
- Recept címke: étolaj földimogyoró kecskesajt spenót vöröshagyma zöldborsó zöldség alaplé