Fűszeres csicseriborsó – pikáns gluténmentes ropogtatnivaló
Szeretnénk valamit nassolni, de még nem találtuk meg a tökéletes chipsalternatívát? Mutatunk egy jó ötletet! Készítsünk garantáltan gluténmentes ropogtatni valót csicseriborsóból!
- 300 g konzerv csicseriborsó
- 1 teáskanál édesnemes fűszerpaprika
- 0,5-0,5 teáskanál fokhagymagranulátum, curry és só
- késhegynyi bors
- 2 teáskanál napraforgóolaj
Elkészítés:
- A sütőt melegítsük elő 180 °C fokra.
- A konzerv csicseriborsót bő vízzel mossuk át, majd jól csepegtessük le és töröljük szárazra papírtörlővel. A fűszereket mérjük ki egy tálba, majd adjuk hozzá az olajat, keverjük el és forgassuk bele a csicseriborsót.
- Tegyük az egészet egy sütőpapírral bélelt tepsire, oszlassuk el, majd tegyük a sütőbe és kb. 25-30 perc alatt süssük ropogósra. Időnként vegyük ki és rázzuk meg, hogy minden oldala jól átsüljön.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom egy adagra vonatkoztatva:
Energia | 203,6 kcal /851 kJ |
Fehérje | 9 g |
Zsír | 8,4 g |
Telített zsírsav | 0,3 g |
Szénhidrát | 21,6 g |
Ebből cukor | 0,8 g |
Élelmi rost | 9,6 g |
A pikáns gluténmentes ropogtatnivaló receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
- Recept címke: 30 perc alatt bors csicseriborsó curry étolaj fokhagyma gluténmentes party snack paprika só