Gesztenyés puffancs édesítőszerrel – gluténmentes recept
Hozzávalók 10-12 db-hoz:
- 250 g cukrozatlan gesztenyemassza
- 150 g gesztenye liszt
- 1 csomag sütőpor
- 40 g édesítőszer
- 1 db közepes méretű (M-es) tojás
- 100 ml rizs főzőkrém
- 30 g margarin
- A hozzávalókat alaposan kikeverjük
- Az elkészült masszát 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
- A sütőt melegítsük elő 180 °C -ra
- A masszából fagyi-kiszedő kanállal sütőpapíros tepsire kiadagoljuk
- Kb. 20-22 perc alatt megsütjük
Elkészítési idő: 1 óra
- előkészítés: 10 perc
- pihentetés: 30 perc
- sütés: 20 perc
Nehézségi szint: könnyű
Tápanyagtartalom 10 db illetve 12 db GM keksz készítésekor 1 darabban (adagban)
Tápanyagtartalom | 1 darabban 10 db készítésekor |
1 darabban 12 db készítésekor |
Energia | 492,9 kJ / 118,2 kcal | 417,4 kJ / 100,1 kcal |
Fehérje | 1,9 g | 1,7 g |
Zsír | 3,5 g | 3,0 g |
amelyből telített zsírsavak | 0,6 g | 0,5 g |
Szénhidrát | 19,0g | 15,9 g |
amelyből cukrok | 0,2 g | 0,2 g |
Élelmi rost | 2,2 gg | 1,8 g |
A gluténmentes keksz recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
Nézze meg kapcsolódó receptvideónkat!
- Recept címke: édesítőszer gesztenyeliszt gesztenyemassza keksz margarin receptvideo rizstejszín sütőpor tojás uzsonna és tízórai