Gesztenyés keksz mindenmentesen
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gesztenyés keksszel bővült.
Javában ősz van már, ilyenkor akarva-akaratlanul is megkívánom a gesztenyét. Most reszelt narancshéjjal, rummal, darált zabpehellyel készítettem, élesztő-, tojás-tej-glutén és cukormentesen. Pillanatok alatt elkészíthető, és kedvünk szerint dekorálható keksz. A keksz inkább puhább, mint sem száraz.
Hozzávalók (20 db):
- 20 dkg mentes gesztenyemassza
- 3 evőkanál eritrit
- 70 g olvasztott kókuszzsír
- csipet só
- 1 evőkanál barna rizsliszt
- 150 g darált mentes zabpehely
- 1 teáskanál darált chiamag
- fél kezeletlen héjú narancs reszelve
- ízlés szerint rum vagy rum aroma
A mindenmentes gesztenyés keksz elkészítése:
- Az összes hozzávalót egy tálban keverjük össze.
- Alaposan gyúrjuk össze a masszát.
- Addig pihentessük amíg a sütőnk 170-180 °C fokra fel nem melegedik.
- Kis korongokat formázunk a kezünkkel.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a korongokat.
- Kb. 10-12 perc alatt készre sütjük. (nekem kétszerre, két adagban sültek ki)
- Eleinte puha lesz a keksz, kis idő múlva kezd megkeményedni.
- Ha teljesen kihűlt dekorálhatjuk csokimázzal.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Tápanyagtartalom | az egészben | 1 db. gesztenyés gluténmentes kekszben |
Energia | 5895 kJ / 1414 kcal | 298 kJ / 71 kcal |
Zsír | 78,3 g | 3,9 g |
amelyből telített zsírsavak | 69,8 g | 3,5 g |
Szénhidrát | 141,4 g | 7,1 g |
amelyből cukrok | 10,1 g | 0,5 g |
Rost | 31,7 g | 1,6 g |
Fehérje | 25,9 g | 1,3 g |
Só | 1,02 g | 0,05 g |
A gesztenyés keksz tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: 30 perc alatt barna rizsliszt chia mag édesítőszer élesztőmentes eritrit gesztenyemassza glutén és tejmentes glutén- és élesztőmentes gluténmentes zabpehely gyors keksz kókuszzsír mindenmentes receptek narancs reggeli rum rumaroma só tej - tojás - gluténmentes tojásmentes uzsonna és tízórai zabkeksz