Gluténemntes magvas sós keksz
Iri mama gluténmentes sós kekszet sütött:
Ennél gyorsabb sós ropogós rágcsa nincs. Bármilyen kenyér lisztkeverék jó hozzá, kézzel begyúrtam, nyújtottam, sütöttem.
Hozzávalók (8 adag):
- 220 g bármilyen gluténmentes lisztkeverék (Mester család kenyér lisztkeverék, It’s us Miklós univerzális lisztkeverék, Schär univerzális lisztkeverék stb.)
- 4 g só
- 40 g magkeverék (napraforgómag, szezámmag, lenmag, tökmag)
- 30 – 40 g olaj vagy margarin
- 130 – 140 g langyos víz
Gluténmente magvas sós keksz elkészítése:
- Száraz hozzávalókat tálba mérem, elkeverem.
- Beleteszem a zsiradékot és apránként adagolva a langyos vizet, hogy egy puha és rugalmas tésztát kapjunk.
- Két darab sütőpapír között kinyújtom 3 mm vastagra. Tetszés szerint szeletelhető. Felső papírt lehúzom róla, másik papírral áthúzom a tepsibe.
- Durva szemű sóval lehet megszórni, ha sósabbat szeretnétek.
- 180 °C fokos sütőben, légkeveréssel, 20 – 25 percig sütöm.
- Figyeljétek 15 percnél, hogy mennyire sült meg és attól függően süssétek tovább.
- Rácson hagyjuk kihűlni, zárható dobozban tárolhatjuk.
- Nagyon finom ropogós.
Jó étvágyat kívánok!
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi fok: könnyű
Tápanyagtartalom |
az egészben |
1 adag Magos kekszben |
Energia |
5195 kJ / 1237 kcal |
650 kJ / 155 kcal |
Zsír |
49,7 g |
6,2 g |
amelyből telített zsírsavak |
7,8 g |
1,0 g |
Szénhidrát |
178,1 g |
22,3 g |
amelyből cukrok |
10,1 g |
1,3 g |
Rost |
12,3 g |
1,5 g |
Fehérje |
10,8 g |
1,4 g |
Só |
4,24 g |
0,53 g |
A gluténmentes sós magvas keksz recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: 30 perc alatt glutén és tejmentes glutén- és élesztőmentes gluténmentes keksz It's us gluténmentes termékek It's us Miklo's universal mix lisztkeverék keksz lenmag lisztkeverék margarin Mester Család gluténmentes kenyérliszt napraforgómag Schär Mix it / Schär baking mix só sós sós aprósütemények szezámmag tej - tojás - gluténmentes tojásmentes tökmag uzsonna és tízórai vendégváró víz