Gluténmentes áfonyás, túrós sajttorta
Iri mama egy gluténmentes áfonyás, túrós sajttortával lepett meg minket.
Ha gyorsan valami finoms desszertet szeretnénk, ez tökéletes választás lehet.
Hozzávalók (6-8 szelet):
- 200 g gluténmentes keksz darálva
- 60 g vaj vagy margarin
Krém:
- 250 g túró
- 100 g sűrített tej
- 150 g tejszín
Tetejére:
- 350 g friss áfonya
- 7 g vaníliás cukor
- 10 g útifűmaghéj
Díszítéshez:
- 20 g pisztácia
A gluténmentes áfonyás, túrós sajttorta elkészítése:
- Késes aprítóban ledarálom a kekszet, összekeverem az olvasztott vajjal.
- 18 cm-es tortaformába nyomkodom.
- Hűtőbe teszem dermedni.
- Túrót késes aprítóba teszem, hozzáadom a sűrített tejet és tejszínt.
- Pár fordulattal habosra, krémesre keverem.
- Lehűlt kekszes alapra simítom, visszateszem a hűtőbe.
- Ezután megmosom az áfonyát, vaníliás cukorral addig főzöm, míg lekvár szerű lesz.
- Zselésítem az útifűmaghéjjal.
- Lehet zselatinnal is készíteni.
- Kihűtöm, majd a torta tetejére simítom.
- Pisztáciával körbe díszítem.
- Nagyon jól mutat a sötét kék és a zöld.
- Igazából 10 perc dermedés után fogyasztható, de jót tesz neki ha 1 órát hűtjük.
- 6-8 szeletre osztható.
- Plusz cukrot nem adok hozzá, elég ami a kekszben és a sűrített tejben van.
- Áfonyához csak a vaníliás cukrot keverem, így pont tökéletes lesz.
Jó étvágyat kívánok hozzá 🙂.
Elkészítési idő: 30 perc + hűtés
Nehézségi szint: kezdő
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes áfonyás, túrós sajttorta recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: áfonya édes gluténmentes keksz gyors margarin pisztácia psyllium rost (útifűmaghéj) reggeli sűrített tej tejszín torta túró túrótorta recept uzsonna és tízórai vaj vaníliás cukor