Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes airfryerben sült fánk

airfryerben sült fánk recept gluténmentesenKolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes airfryerben sült fánk bővült.

Viszonylag gyorsan elkészíthető, zsiradék mentes fánkokat készítettem. Csak lekentem az airfryerben lévő papírt kevés olajjal és a fánkok tetejét is. Mindösszesen 14 perc alatt meg is sültek. Még forrón megforgattam porcukorban. Pillanatok alatt elfogyott!

Hozzávalók (10 db):

  • 320 g Mester Család Kelt tészta lisztkeverék
  • 5 g útifűmaghéj őrlemény
  • 1 db egész tojás
  • 100 g kristálycukor
  • 1 vaníliás cukor
  • csipet só
  • 7 g szárított élesztő
  • 60 g növényi joghurt
  • 30 g olvasztott növényi margarin
  • 220 langyos víz
  • 2 evőkanál napraforgó étolaj

Sütéshez:

  • 2-3 evőkanál napraforgó étolaj

A gluténmentes airfryerben sült fánk elkészítése:

  • Mérjük ki a lisztet. 
  • Szórjuk hozzá a cukrokat és a csipet sót.
  • Üssük bele a tojást!
  • Öntsük bele az olvasztott margarint, és a növényi joghurtot is.
  • Keverjük össze.
  • Óvatosan csorgassuk hozzá a vizet.
  • Gumikesztyűs kézzel folyamatosan dagasszuk.
  • Amikor már nagyon ragad-tapad, öntsük hozzá az olajat.
  • Takarjuk le és tegyük langyos helyre kelni.
  • 20-25 perc múlva vizes kézzel formázzunk fánkokat.
  • Airfryerben lévő papírt vékonyan kenjük le olajjal.
  • Erre tegyük a fánkokat (5 db) és azokat is kenjük le napraforgó étolajjal.
  • 7-7 percig süssük 180 °C fokon süssük meg mindkét oldalát.
  • Amikor kisültek, még óvatosan melegen forgassuk meg porcukorban.
  • Tálaljuk! 

Jó étvágyat kívánok!

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 45 perc

gluténmentes airfryerben sült fánk recept

gluténmentes airfryerben sült fánk

Kategória: , , , ,