Gluténmentes airfryerben sült fánk
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes airfryerben sült fánk bővült.
Viszonylag gyorsan elkészíthető, zsiradék mentes fánkokat készítettem. Csak lekentem az airfryerben lévő papírt kevés olajjal és a fánkok tetejét is. Mindösszesen 14 perc alatt meg is sültek. Még forrón megforgattam porcukorban. Pillanatok alatt elfogyott!
Hozzávalók (10 db):
- 320 g Mester Család Kelt tészta lisztkeverék
- 5 g útifűmaghéj őrlemény
- 1 db egész tojás
- 100 g kristálycukor
- 1 vaníliás cukor
- csipet só
- 7 g szárított élesztő
- 60 g növényi joghurt
- 30 g olvasztott növényi margarin
- 220 langyos víz
- 2 evőkanál napraforgó étolaj
Sütéshez:
- 2-3 evőkanál napraforgó étolaj
A gluténmentes airfryerben sült fánk elkészítése:
- Mérjük ki a lisztet.
- Szórjuk hozzá a cukrokat és a csipet sót.
- Üssük bele a tojást!
- Öntsük bele az olvasztott margarint, és a növényi joghurtot is.
- Keverjük össze.
- Óvatosan csorgassuk hozzá a vizet.
- Gumikesztyűs kézzel folyamatosan dagasszuk.
- Amikor már nagyon ragad-tapad, öntsük hozzá az olajat.
- Takarjuk le és tegyük langyos helyre kelni.
- 20-25 perc múlva vizes kézzel formázzunk fánkokat.
- Airfryerben lévő papírt vékonyan kenjük le olajjal.
- Erre tegyük a fánkokat (5 db) és azokat is kenjük le napraforgó étolajjal.
- 7-7 percig süssük 180 °C fokon süssük meg mindkét oldalát.
- Amikor kisültek, még óvatosan melegen forgassuk meg porcukorban.
- Tálaljuk!
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 45 perc
- Recept címke: édes élesztő étolaj fánk ivóvíz kristálycukor margarin Mester Család kelt tészta lisztkeverék növényi joghurtalternatíva reggeli só tojás uzsonna és tízórai vaníliás cukor