Gluténmentes almás pite
Iri mama receptválogatásunk egy Gluténmentes almás pitével bővült.
Mikor már nem kell senkinek az alma, kezd ráncosodni a héja, rögtön a pite jutott eszembe. Ahogy én készítem.
Hozzávalók (24 db):
Tészta:
- 150 g It’s us Miklós univerzális lisztkeverék
- 150 g rizsliszt (nálam Asdás self raising lisztkeverék)
- 4 g sütőpor
- 30 g cukor
- csipet só
- 150 g vaj vagy margarin
- 70 g víz (ez picit változhat a liszt típusa miatt)
- 5 g útifűmaghéj, de csak akkor ha más liszttel készült és nem akar összeállni a tészta!! Én nem tettem bele.
Töltelék:
- 1 kg tisztított, reszelt alma
- 60 g cukor
- 1 db citrom reszelt héja és leve
- 100 g megmosott mazsola
- 40 g rizsdara a töltelék alá és fölé
A gluténmentes almás pite elkészítése:
- Előbb a tisztított, reszelt almát, cukrot, citrom reszelt héját és levét, megmosott mazsolát megpárolom, hűtöm.
- Késes aprítóba mérem a tészta összes hozzávalóit,
- pillanatok alatt elkészült a puha ,rugalmas tészta.
- Lisztezett felületen átgyúrom, két részre osztom.
- Egyiket tepsi méretére nyújtom, megszórom rizsdara felével, rásimítom a kihűlt alma tölteléket.
- Erre a rizsdara másik felét, végül a kinyújtott tésztát teszem.
- 180 °C fokon légkeveréssel 20 percig sütöm. Sütő függő!
Nagyon finom lett.
Jó étvágyat kívánok .
Elkészítési idő: 50 perc
Nehézségi szint: kezdő
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes almás pite tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: alma citrom cukor édes gyors It's us Miklo's universal mix lisztkeverék ivóvíz margarin mazsola pite psyllium rost (útifűmaghéj) reggeli rizsdara rizsliszt só sütőpor uzsonna és tízórai vaj